Túrabeszámolók


Balaton IVV / Veszprém-Balaton túranap (IVV)

bence2000Túra éve: 20062006.08.06 20:24:10
Ma is szétáztunk! Gyakorlatilag végig szemerkélt az esõ és idõnként még bele is húzott egy kicsit. Szerencsére volt védõitalunk, amit a veszprémfajszi ellenõrzõ ponton meg is osztottunk a vállalkozó kedvû kollégákkal... :-)
A túra szépen jelzett, és a mellékelt leírás is jól használható és tényleg hasznos volt. Egyedül itt, Veszprémfajsz után volt egy kis kínlódás a bozótban, amíg a piros keresztet próbáltuk követni... Láthatólag nem sokan használták ezt az útvonalat az elmúlt 100 évben, volt gaz rendesen.
Utána már nem volt gond, csak a 30-as és 25-ös túrák szétválására kellett figyelni, de azt is észre lehetett venni. Minket ez nem érintett igazán, mivel csak a 25-öst vállaltuk be.
A Koloska forrás után elég sokat kellett gyalogolni mûúton, ami annyira nem volt ínyünkre, de túl lehetett élni. Igen jó ötlet volt viszont felvinni a túrát a Péterhegyi utcára. Meglepõen szép része ez Arácsnak. A Jásdi Pincénél letérést a mûútra nem igazán értettük (logikusabb lett volna tovább menni a jelzésen), gondolom a kilométer szám növelés érdekében volt rá szükség...
Összeségében jól éreztük magunkat, és gratulálunk a szervezõknek is.