Túrabeszámolók


3x7/ 7+7/ 7 Mérföldes Tekergés - tavasz

PlecsTúra éve: 20112011.04.29 10:33:05

3x7 Mérföldes


Nafe túratárs beszámolója oly mértékben alapos és kielégítõ, hogy számomra már csak az lelkes egyetértés és a heves bólogatás marad, ugyanis kevés aprócska dolgot kivéve mindennel egyetértek. Még az esõ is majdnem ugyanott ért el bennünket! :-)

Mi is kihagytuk a Csikling várnyomot (jártunk már ott párszor, s tudjuk, hogy várról azért itt csak nagy képzelõerõvel beszélhetünk), s bizony mi is benéztük a Hamuház utáni szalagozott kanyart… Talán ez volt a túra egyetlen „hibája”, már amennyiben ezt hibának lehet nevezni, hiszen a jelzések elég egyértelmûek voltak, csak ha valahol ennyire jó a szalagozás, az ember hajlamos elbambulni és csak a szalagokat követni… Mi szerencsésebbek voltunk, mint nafe és csapata,  pár méter után gyanús lett nekem az a furcsa irányba tartó út, s a GPS-re nézve nem kellett sokáig gyõzködnöm magam arról, hogy az a szalag nem nekünk szól. Viszont érdekes, hogy mások nem nagyon akartak hinni nekem, többen is furcsán és nagyon kétkedve néztek rám, mikor mondtam, hogy szerintem itt nem a szalagozás felé kell menni… :-)

Az útvonal többi részét illetõen is abszolút csak egyetérthetek a nafe által leírtakkal – talán még annyi, hogy ezek szerint a Garmin jobb, mint a Magellan :-), merthogy a Garminnak semmi gondot nem okozott a Bükkös-árok/Burok-völgy kombó. Ugyanezt sajnos nem mondhatom el magamról, mert nekem mondjuk annál többet :-), igazi akadálypálya volt! Persze most már én is tudom, hogy a klasszikus értelemben vett jelzett turistaút és a Bükkös-árok meg a Burok-völgy nem igazán összeegyeztethetõ fogalmak… Itt a turistaút fogalmát csak jelképesen kell érteni!

Konklúzió: nóagyon szép túra volt ez, gyönyörû és igazán kalandos útvonallal, hihetetlen mennyiségû medvehagymával, s igen, megint csatlakoznom kell nafe-hez: nagyon jó lenne, ha lenne jövõre is!

Ha volna kedvetek megnézni, a Burok-völgyi kalandpark és medvehagyma tengerben készült képeimhez vezetõ útat megtaláljátok a honlapomom: www.plecs.hu