Túrabeszámolók


Városismereti verseny (Pest Megyei Természetbarát Szövetség)

efemmTúra éve: 20112011.03.27 21:01:40

Budapesti tavaszi városismereti verseny - 5. kerület



Rekord létszám, 50 csapat és 146 fõ induló volt a mai városismereti versenyen. A rajthely, a Curia utcai sportszékház nagyterme jó helyszín, bár a sok résztvevõ miatt 25 perc körüli sorállás volt. A tavalyi verseny túl könnyû volt, ez most hozta a megszokott nehézséget. A pálya a Kossuth Lajos u. (Erzsébet-híd) - (Szabadság-híd) Kiskörút között lett kijelölve, majdnem az összes utca, a Múzeum-kerttel kiegészítve, ami tavaly is része volt a versenynek. 9km-bõl hoztuk ki a versenyt, az engedélyezett 5 óra helyett 4 órán belül. 80 kérdés volt (vagyis rengeteg), benne az általam kedvelt fényképes felismerõs kérdésekkel. 10 fotóból 9-et találtunk meg, a normál kérdésekbõl kettõt nem találtunk, a bónusz kérdésekbõl kettõt hagytunk ki.



Nagy Lajossal és Optika, Emgergõ csapatával is kerülgettük egymást, reméljük, hogy idén (is:) sikerül(t) elõttük végeznünk. A célban emléklap járt a csapatnak ("Cuha 25" - Padler és efemm), valamint fejenként egy tábla csoki.



Az idõ jó volt, sikerült megúsznunk az esõt. A szombati Óbudai Határtúra 15km-e után a városismereti verseny végére azért eléggé elfáradtunk.