Túrabeszámolók


Téli sóút

engelsfeldTúra éve: 20112011.02.05 20:24:28

Téli sóút Tápiószelétõl Szolnokig


A tápiószeleiek egytõl egyig barátságos, jóindulatú, segítõkész és vendégszeretõ emberek. A szervezõk által nyújtott szolgáltatások, mondhatom, mert megtapasztaltam, hihetetlenül magas színvonalúak voltak.


A nevezés a korszerû tápiószelei mûvelõdési házban majdnemhogy luxuskörülmények között zajlott: tágas európaias fogadótér, a nevezési lapok gyors kiszolgálása, a pénzbefizetés (ötven forint bónuszkedvezménnyel), az útbaigazító itiner kitöltése, a három grácia kedvessége minden várakozásomat felülmúlta, ugyanis nem ehhez vagyok hozzászokva.   


Az ellenõrzõ állomásokon tapasztaltak megint csak a rendezõk eltökéltségérõl tanúskodtak mert egyetlen túratársnak sem akartak okot adni a panaszkodásra: narancs az elsõ állomáson, pralinészelet a másodikon, tea/zsíroskenyér a vidám fiúknál, túrórudi az utolsó körben és a hab a tortán: a szolnoki célban virsli mustárral. Az elcsigázott, megfáradt túrázóknak kell ennél több?


A túraidõ remek volt: napsütés, idõnkénti széltevékenységgel. A terep elsõ fele havas, jeges talaj befagyott alattomos tócsákkal, a második fele - déli tizenkettõ után - a napsütés hatására dagonyás, sáros, vizes felszínû fagyott talaj.


Gratuláció minden résztvevõnek.  A rendezõ Tápiószelei Természetbarát Klubnak pedig azt kívánom, hogy még legalább száz évig éljen!


Köszönöm a túrázási lehetõséget.