Túrabeszámolók


Bartina

PlecsTúra éve: 20112011.01.20 12:01:44
 

Bartina 40

A résztvevõk száma alapján azt hittem, hogy majd ezren fognak itt írni a Bartináról, de valamilyen ok miatt nem tették, úgyhogy akkor pár mondat erejéig írok én - már csak azért is, mert a túra megérdemli, hogy említést tegyünk róla!

A korábbi hozzászólással egyet kell kicsit értenem, a 40-es táv indulására valóban elég szûk a fél órás idõtartam, de miután a TTT honlapra oda volt írva, hogy saját idõ terhére késõbb is lehet indulni, ezzel a 6:00-6:30 közötti indulási idõvel tulajdonképpen így nekem már semmi bajom. Mondjuk az ésszerû kompromisszum jegyében a rendezõk egy 7:00-ig történõ „nyújtáson” azért elgondolkodhatnának, már csak azért is, mert akkor nem kéne feltétlenül sötétben indulni – amit úgyebár sokan nem szeretnek. Meg aztán az ezzel a kis korrekcióval „okozott” plusz fél órával talán még a cél személyzetét sem sodornák reménytelen kétségbeesésbe. Talán megfontolandó a javaslat...

Aztán a túrával kapcsolatos „vitatott” pontokat itt le is zárhatjuk, merthogy nem hiszem, hogy bármi más lenne, amirõl beszélni kéne! Ugyanis kitûnõen szervezett rendezvény volt a Bartina, remek ellátással! Útközben ugyan nem volt külön kajáspont, de a célban annál bõségesebb, s rágcsálnivaló útközben is akadt dögivel, szerintem senki nem maradt éhes... A színvonal jellemzésére meg azt hiszem talán az a legegyszerûbb, ha elmesélem a 17,5 km-nél mûködõ „KS, K”nevû ellenõrzõponton (nem lehetne ennek a pontnak valami rendesebb nevet kitalálni????) történt esetemet… Ez valahogy eképpen zajlott:

Rendezõ: - Sziasztok, teát vagy forralt bort merhetek?

Én: - Hello, én ma még vezetek hazafelé, úgyhogy inkább teát.

Rendezõ: - Ceylonit vagy Earl Grey-t?

Kétféle tea és forralt bor közül lehet választani az erdõ közepén????Erre szokta mondani egyik ismerõsöm, hogy „Na apám, ez már valami!” Fõleg, hogy a tea TÉNYLEG finom és TÉNYLEG forró volt, azaz kifogástalan, otthon sem fõzök jobbat.

Köszönet a rendezõknek ezért a nagyszerû túráért, idén voltam elõször Bartinán, de erõsen kétlem, hogy utoljára!

A túrán készült képeimet (természetesen köztük az erdei teaorgiát is) megnézhetitek a honlapomon, www.plecs.hu.