Túrabeszámolók


@Éves túraösszesítő

ZETúra éve: 20102011.01.10 19:21:14

Egy csapadékos év száraz tényei: Negyvennyolc gyaloglat, ezen belül a Budapest-kupa 26 túrával, a Cartographia kupa tízzel teljesítve, megvan az MVTE-érem is, és úgy néz ki, hogy a TTMR arany is összejött.

Terepen töltöttem 12 napot és 14 órát (meg egy kicsit),  gyalogoltam (sétáltam, kocogtam, vánszorogtam) bõ 1400km-t, megmászva közben 44km-nyi szintet.

Néhány "leg":



A "legvizesebb", "legsárosabb" díjakat nem osztanám ki - jelentõs számú esõs-sáros túra volt az évben. Bár a "sár" fogalmának étértékelése okán talán a Cserhát megérdemel egy különdíjat :-)

A legjobb rendezés, legszebb útvonal is elég "fejfájós" dolog, ezekért is sok túra verseng nálam - a teljesség igénye nélkül: A Kincsem-en az opcionális pörkölt, meg a célban a fogadtatás, a Sárga 70-en a szalagozás és az egész rendezés, a Kohász kéken a rendezõk kedvessége, a Zongor-on a bõséges ellátás, A Nagybörzsönyi négylevelûn a lekvár és a szörp, a Börzsönyi forrástúra csodaszép jelvénye, az Éger-völgy túrán a meseszép idõjárás és útvonal, a Tanúhegyek nyomában... Nehéz lesz az év teljesítménytúrája szavazás :-)

Egy rendezésben vettem részt (Nagybörzsönyi négylevelû), illetve kétszer a seprés feladatával kellett "bírkóznom" (Vasas maraton, Fóti Somlyó). Egyszer pedig a szintidõvel is, a fentebb már emlegetett Cserhát túrán. Mondjuk itt ettem életem legfinomabb palóclevesét is :-)

Ez az év duplán "százas", hiszen a 100. túrámat is ünnepelhettem (Balaton 20), és megcsináltam a Kinizsi 100-ast is.



Lehetne még sorolni a rengeteg élményt, kiemelni egyik vagy másik túrát, hogy miért volt különleges - de nem teszem. Inkább megköszönöm a rendezõknek, szervezõknek, a túratársaknak midazt, amit 2010-ben tõlük, és a teljesítménytúráktól kaptam, a családomnak meg azt a lehetõséget, hogy eljárhattam túrázni.


(Bõvebben: Túrablog)