Túrabeszámolók


Mátrai Csillagok éjszakai teljesítménytúra 40/25/15

kockaTúra éve: 20062006.06.09 11:39:07
Este 18:30-as busszal startoltuk, en csak egy sprinttel kaptam el, nehany ember beesett a metro ala ahogy futottam de hat nem kar ertuk kulonosebben. Gyongyoson start utan egybol belekostoltunk hogy mekkora cefet-nagy sardagasztas lesz a napunk, akkor meg kicsit esett az eso is, de csak demoralizalaskeppen, egesz hamar elalt, mitobb helyenkent felbomlott a felhozet es lattunk 3-4 csillagot, valamint a hold is tisztan kiveheto volt, szovala minimalis elvarasoknak megfelelt :)
Mire a kapolnahoz ertunk a kod is eloszlott, nagyon szep kilatas volt meg szep volt nezni a turazok imbolygo fenyeit ahogy jonnek meg mennek. El is bameszkodtam, nem vettem eszre hogy a pontor mar egy perce nyujtogatja az pecsetgyujto lapomat :)
Aztan itt egy kicsit el is kevertunk, tettunk egy kis 2 kilometeres kiterot betonon, szinte feludules volt az eddigi caplatashoz kepest. Aztan sasto utan en kicsit elhuztam, Lajoshazanal vartam be Esztereket. Itt kaptuk azt a rendkivul motivalo hirt hogy mar csak 2.5 kilometer es kint vagyunk a sarbol. Na ez kicsit optimista becsles volt szerintem, mert akkor ertunk ki a sarbol amikor visszaertunk a Kozmary-kilatohoz, az ugy 6 km. Az utat idaig vastag es hig sar boritotta, olyan amiben nem mokas sokaig acsorogni, meg kicsit bosszanto volt hogy amikor megalltam akkor hatravakuztam, ugyhogy kicsit kileptem, a csapatot a banyanal vartam egy ideig de aztan megereztem a szaraz zokni es a tiszta polo kozelseget es megiscsak elindultam a csapat nelkul.
Itt meg volt par nagy csobbanos hely, az egyik patakon peldaul szerintem csak bokaig toccsanas aran lehetett atkelni, nem volt rajta semmi gazlo vagy kovek. Azert jol birta a bakancsom, egeszen szaraz maradt belulrol.
A bicikliutra kierve mar nem volt szukseg fejlampara sem, lassan pirkadt, nagyon szep volt, daloltak a madarak is ezerrel, meg csak menni kellett, semmi caplatas.

A szolgaltatasi szinvonala a turanak szerintem egeszen kivallo, mindenhol volt legalabb csoki vagy szolocukor, Sastonal tea es zsiroskenyer (baratkoztunk a hagymas-lekvaros kenyer gondolataval de senki se volt eleg bator), a celban leves, meg egyebkent is jo arcok voltak a pontorok, ugyhogy a penzet szerintem teljesen megeri.

Az idojarasi korulmenyekre tekintettel meghosszabbitottak a hataridot egy oraval, ami jol is jott, mert 8:18 alatt ertem be :D eleg huzos egy 25 kilometeres turan, Eszter es Miklos is beert idore, kajaztunk, pont elkaptuk a 6:10-es buszt. Itt en kikapcsoltam, csak azt vettem eszre amikor lekanyarodott az autopalyarol.