Túrabeszámolók


Óbudai Körtúra/Határtúra

nijoTúra éve: 20102010.07.06 21:11:41






Reggel igen hûvös volt az idõ, esõt is ígértek, de ezen a túrán mindenképpen részt szerettünk volna venni, mivel: új túra, Budai hegyek szépsége, a táv nem hosszú.


A rajtnál a szervezõk gyorsak voltak, bár túl sokan nem indultak. A kapott itiner részletes szöveggel volt ellátva, hátoldalán térképpel és leírás az út szintemelkedéseirõl is. Gondoltam is, hogy ez aztán nem semmi. Viszont a túra végén a leírás pontatlan, félreérthetõ volt, sokan eltévedtek, másfelé mentek, nem látták a szalagozást...


Az elsõ órában már izzadtunk, pedig az idõ ellenére sem öltöztünk túl. A túra szép helyeken visz, összesen nyolc ellenõrzõ pont volt a 16.3 km-en. A pontõrök majdnem mindegyike autóval érkezett, amit csak azért említek meg, mert egyik ep-n sem volt semmilyen frissítõ! A kiírásban merõben más szerepelt (szõlõcukor, édes és sós keksz többek között), és úgy gondolom, hogy június vége felé alakulhatott volna másképpen is az idõjárás. A célban szörp és zsíros kenyér hagymával várt a szervezõkkel. Ár-érték arányt tekintve negatívan jellemezném a túrát (700 Ft), a kitûzõ viszont ötletes és remek darab. Ennek ellenére nagyon jól éreztük magunkat, mindenképpen emlékezetes túra marad a legelsõ kullancs beszerzése miatt is. Remélem, jövõre is ott leszünk.