Túrabeszámolók


Mátrai Csillagok éjszakai teljesítménytúra 40/25/15

PlecsTúra éve: 20102010.05.28 09:45:35
 

Mátrai csillagok 25 

A tavalyi cefet idõjáráshoz képest idén gyönyörû napsütésben vágtunk neki a túrának, így nem is volt nagyon meglepõ, hogy sokkal többen voltak az éjszakai túra valamely távjára vállalkozók, mint tavaly.

Én idén a kápolnáig jutottam világosban, aztán elõ a fejlámpa és abban folytattam a bokáig érõ pocsolyák kerülgetését – amik természetesen csak innentõl kezdõdtek. :-) A néhol kifejezetten nagy és mély tócsák kerülgetésében már Mátrafüredig sem voltam igazán sikeres, az utána következõ szakaszra viszont már nem a „nem sikeres”, hanem a „totálisan sikertelen” a jó kifejezés: gyakorlatilag egyes helyeken, mintha egy lápos területen haladtunk volna, a kerülsé teljesen esélytelen volt…. Bokáig érõ trutyi! Külön említést érdemel a Lajosháza felé vezetõ köves lejtõ, amely világosban sem lenne egy nagy élmény, de sötétben, bokáig érõ, folyó vízben… :-) Igazi élménytúra kellék! :-)

A túra egyébként idén is nagyszerûen szervezett volt, ahol kellett, kitûnõ szalagozással, szerintem példaértékû ez a rendezés – gratula, elismerés és köszönet a rendezõ Kékes TE-nek!  

Ha van kedvetek éjszakai mátrás képeket nézegetni, a túrán készült világos és sötét fotókat itt megtaláljátok: www.plecs.hu