Túrabeszámolók


Mátrai Csillagok éjszakai teljesítménytúra 40/25/15

tapirka1014Túra éve: 20102010.05.24 16:16:37

A topikon kívüli szervezkedésem nem jött össze, így egyedül indultam a túrára, a rajtban összefutottunk Nedussal, végül 9 perccel elõbbi rajtidõt kaptam az itineremre, mint õ. A cél egy kellemes futás volt, ami a rajtban annyival bõvült, hogy a laza és a "Nedus_nehogy_utolérjen_Kékesig" tempóban fogok kezdeni, aztán majd meglátjuk. Mátrafüred elõtt gyalogos túrázók lekiabáltak a jó útról, így aztán belekerült egy kis kerítésmászás is vaddisznókkal fûszerezve. Kb. itt kezdõdött a bokáig érõ mocsár, ami aztán Kékesig majd vissza Mátrafüredig kicsit javult, Sástótól Lajosházáig viszont minden képzeletet felülmúlt, helyenként lábszárközépig süllyedtünk a trutymóba, ilyen körülmények között még nem futottam...

Hiába menekültem, Nedus végül Benevár-Kékes között kb. félúton megfogott és gyorsan el is tûnt az éjszakában. A csúcson pont a kõ elõtt futottunk össze, a sípályán lefelé végig láttam a lámpáját a távolban, itt egy srác csapódott mellém. Mátraháza után egy építkezés miatt terelésnél a jelkeresés közben futottunk újra össze, innen végig együtt mentünk.

Eleinte még próbáltuk kerülgetni a mélyebb részeket, de egy idõ után nem volt értelme, mentünk keresztül tökön-paszulyon.

A vége saját mérés szerint 5:53, a hivatalos statisztikákban 5:55 lesz, mert a rajt után kimaradtam a szaknévsorból, ezt pótolni kellett.