Túrabeszámolók


Halmi-dűlő

ZETúra éve: 20102010.05.03 12:15:52

A  tegnapi Sárga 70 után rövid levezetésnek szántam ezt a 12km-es sétát - az is lett. Mármint rövid, hiszen két órán belül sikerült körbeérni a parkerdõben kijelölt útvonalon, és begyûjteni a második teljesítésért járó kitûzõt és oklevelet.

Jónéhány ismerõs, van, aki duplázott - én sajnos késõ értem a rajtba, így nem volt rá lehetõségem - pedig az MVTE-éremnél a megtett km-be is duplán számítana; nem mintha a tervek szerint ne jönne össze az aranyhoz szükséges táv :) A késõi rajtnak volt egy másik mellékhatása: lemaradtam a 2. ponton kínált sütirõl is.

Sajnos most is sok felégetett foltot lehetett látni az erdõben - teljesen mindegy, hogy gondatlanságból vagy szándékosan - a felégett aljnövényzet, a megégett fák látványa mindenképp elszomorító; a természet azonban élni akar, szinte alig látszott a tavalyi tûz nyoma.

A séta után a célban zsíros, illetve margarinos kenyér, téli szalámi, savanyúság, csoki, szörp várta a hosszú és nehéz menetelésben megfáradt és kiéhezett :-))  túrázókat - csipegettem picit, aztán elindultam haza.


(Túrablog)