Túrabeszámolók


Gerecse

efemmTúra éve: 20102010.04.19 09:57:45

Gerecse 50 rendezõi beszámoló a rendezõi honlapról.


2010-GERECSE-50-TOVÁBBI FOTÓK


Ha április harmadik szombatja, akkor Gerecse 50 teljesítménytúra, ha esik, ha fúj és ez így megy már 29 éve! Pedig idén szombat elõtt hétfõtõl négy napon át esett az esõ. Igaz, soha nem maradt el a túra korábban még ha rosszabb is volt az idõjárás. Most nem jártak jól a kevésbé optimisták, de úgy is fogalmazhatunk, azok akik hittek a jó idõben és járható útban azok nagyon szép élménnyel lettek gazdagabbak.

Nem voltak kevesen, szám szerint 3.859-en indultak a Gerecse három túráján: 50 km-en 1948-an, 20 km-en 1374-en, 10 km-en 537-en. 

A fõrendezõk, a Komárom-Esztergom Megyei Természetbarát Szövetség, a társrendezõ Tatabányai Szabadidõsport Szövetség és a segítõk a Vulkán SE és a Volán SE minden szempontból maximálisan igyekeztek a feltételeket biztosítani. Az eredmény kiválóra sikeredett!

Az ország több mint 90 /!/ helyiségébõl jöttek a túrázók, Hódmezõvásárhelyrõl, Kecskemétrõl, Celldömölkrõl, Szombathelyrõl, Székesfehérvárról, Gyõrbõl,Sopronból, Zebegénybõl, Szolnokról és még számtalan helyrõl, a legtöbben Budapestrõl. De érkezett egy emeletes busz Ausztriából 50 fõvel, amely sok helyrõl gyûjtötte össze utasait, pl. volt kubai, japán, német is köztük, de sokan jöttek Szlovákiából is.

Az elsõsegélynyújtók /IFELORE/ 16 fõvel óriási munkát végeztek a kritikus helyeken, 55 esetük volt, 54-szer sikerrel nyújtottak segítséget, míg egy esetben kellett intézkedniük, melyet szintén gyorsan megtettek.

A Gerecse %0 három túrája része volt a Carthográphia Kupának és a Dunántúli Kupának is, azaz sokan az IVV pecsét mellett további 2 igazolást is kaphattak a teljesítésért. 

A Megyei Önkormányzat és az FHB által támogatott országos hírû túrák mellett Sportnap is volt a Jubileum Parkban, melynek a gyerekek örülhettek a legjobban, hiszen egész nap játszhattak és sok-sok ajándékot nyerhettek.

A nemzetközi és országos hírû Gerecse túrák sikerének sok összetevõje, oka van: kedvezõ természeti viszonyok, teljesíthetõség, jól megközelíthetõ, az ország elsõ 50 km-es túrája, évenként változó jelvény illetve kitûzõ rendszer, a 10+1 állomáson és a rajt-célban 100 /!/ rendezõ csupa szív ember tevékenysége.

Mindenkit szeretettel várnak a rendezõk, szervezõk 2011 áprilisának harmadik szombatján a XXX .Gerecse 50 / 20 és 10/ teljesítménytúrán!



                           Horváth Zoltán fõrendezõ