Túrabeszámolók


A Város Peremén

ZETúra éve: 20102010.04.11 23:19:13

A Gyermekvasút 10, mint bemelegítés jó volt, még a kisboltba is volt idõnk elmenni a nevezés elõtt. A nevezésnél a picit kaotikusan alakultak a dolgok, de a végén mindenki megkapta, amit kellett, a szokásos masszív fóliatasakban az A3-as, színes itinert/térképet, illetve a rendezõk a nevezési díjat, ami idén is 400Ft-ra rúgott :)

Felszállunk a buszra, kellemesen megtelik - ebbõl az állapotából a majdnem teljesen üres-be megy át, miután a túrázós csapat leszáll róla  a benzinkútnál :) Adrival és Petamival megyünk itt is, illetve van velünk egy lengyel srác is. 10:34-et kapunk indulási idõnek a Rózsika-forrásnál, nem rohanunk, nem origamizik Batu Kán... Szokásos útvonal, Dorothy nyomában járunk, bár nem Óz földjére, csak Budaörsre fogunk eljutni, ha minden igaz :-)  Az Újlaki-hegyen valaki két "E"-betût kér (nem akarom elképzelni, hogy azért, mert a Nagy-Hárs-hegyet ki akarja hagyni...), megkapja. Csak tippelem, hogy az idõs úr tudta... tudta, hogy ezzel nem megy semmire a túratárs :)

A Hûvösvölgyben igénybe vesszük a kicsit korábban teljesített Gyermekvasút 10 túrához járó szolgáltatást, finom zsíroskenyér, hagyma, szörp a menü, majd némi lazítás után indulunk tovább.

A Nagy-hárs-hegyen dupla pont: azaz az "M" betût is itt lehet megkapni - azaz aki ki akarta hagyni ezt a pontot, az kulloghatott vissza...

A ma már látott S-/Z+ elágazásnál pontõrnek nyoma sincs, csinálok egy fotót az irányjelzõ oszlopról, aztán továbbmegyünk, és feltételezzük, hogy itt is pontösszevonásról lesz szó.

Nyert: a S-/S+ elágazásnál is két bélyegzõlenyomat jár... Viszont a Huszonnégyökrös-hegy még mindig üres - mi természetesen arra megyünk, kényelmes tempóban gyalogolva, a táj gyönyörû, az idõ kellemes - a lefelé vezetõ aszfalt már kevésbé...

A célban viszont annál kellemesebb meglepetés ér: A korábban sikertelenül megcélzott fém függõ a díjazás. A lengyel srác elköszön, mi még betérünk a cukrászdába, a duplázás jól megérdemelt jutalmáért.


 


(Bõvebben: Túrablog)