Túrabeszámolók


Himbi-Limbi a Libegő alatt

ZETúra éve: 20102010.04.04 14:27:54

Megcéloztam a rajtidõ elejét - jelentem sikerült, a korábbi két alkalommal szokásos elkavarás nélkül sikerült odaérnem, és 7. számmal nevezni.

Igazolólap, térkép, leírás a szokásos, feltûnik néhány ismerõs túratárs is - aztán pontban 8:30-kor elhangzik a "mehettek" erre aztán elindul a "tömeg". Gyorsan elkezdem szedni a lábamat, hiszen a Hunyad-orom emelkedõje/lépcsõje sem viccel, nem lenne jó ott totyogni, így aztán elsõként sikerül begyûjtenem a bélyegzést.

Alig múlt háromnegyed kilenc, amikor a "2 pont" feliratú bélyegzõ lenyomata is rákerül a lapomra, miközben kapom a figyelmeztetést, hogy a Z- után a Zc törlõkereszttel le van festve, de arra kell menni, meg szalag. Lépcsõ, a Z- letérés jobbra már nem téveszthetõ el - itt aztán bele is kocogok egy picit a széles, enyhén emelkedõ gyalogúton, hiszen érzem, hogy ebben a kellemes idõben jó idõt is lehet menni ezen a túrán.

A Pozsonyi-hegyi fordítóhoz is elsõként érkezek, kapom a pecsétet, meg az útbaigazítást, higy fölfelé, át az aszfalton, majd Z3 balra.

Itt ismét jól kocogható szakasz jön, még nincs túl meleg (reggel 11 fokot láttam egy utcai hõmérõn), úgyhogy próbálom itt is gyorsan szedni a lábamat.

Egy sorompó nyomainál kiérek a korábban keresztezett aszfaltcsíkra, amin a Tündér-szikla fölötti parkolóig vezet a Z3, itt balra befordul a Tündér-sziklához.

Óriáslépcsõnek tûnnek az eróziót csökkenteni hivatott keresztbe rakott farönkök - érdekesen lehet rajtuk átugrálni, de sikerül. A Z- elérésének azért örülök, hiszen picit ismét szintben lehet haladni (ebbõl nincs sok ezen a gyaloglaton), nem sokkal késõbb azonban pár percre megállok, hiszen a 4. ep. bélyegzését be kell gyûjtenem.

Tovább lefelé Z-, lépcsõ... 9:35-kor megkapom lent a bélyegzést, immáron az ötödiket, aztán lépcsõ fel, Z-, és irány Normafa.

Pontban tízkor kapok egy kacsintós bélyegzést (a 6. számú stempli elveszett), veszek két rétest meg egy pohár meggylét - és elvesztem az elsõségemet :-)) Persze ez nem baj, hiszen nem versenyrõl van szó, jót poénkodunk is a dolgon.

A rétesezés után irány a Kc jelzés, a székelykapu után majdnem sikerül elkavarni róla, de gyorsan korrigálok. A Libegõ felsõ végállomásánál már a 7. bélyegzést gyûjtöm be, majd elindulok lefelé...

A Libegõ 11 résztvevõivel közös ez a le-föl szakasz, biztatjuk egymást a sok ismerõssel - bár nekik nehezebb dolguk van, de jólesik mindenképp.

Lent benyakalok egy flaska izólöttyöt, berakom a kocsiba a hátizsákot, és bélyegzés után nekivágok a fölfelé vezetõ útnak.

Igyekszem ha lassan is, de megállás nélkül feljutni a Libegõ felsõ állomásáig. Itt a bélyegzés után kapok egy listát, hogy vigyem föl a 10 ep-ra, megteszem, természetesen a P- lépcsõjén megyek, ahogy kell.

Hivatalosan itt a cél: 11:05 kerül a lapra.

Visszasétálok a Libegõ felsõ végállomásához, iszok egy szörpöt, megkapom a díjazást, majd elindulok a régi P- jelzésen lefelé. Az aszfalt után Z3-Z- kombó, itt valahol elszórom a díjazás mellé kapott CHIP-magazinból a DVD-t - a Tündér-sziklánál a ponton veszem észre, visszaindulok érte, de aztán hagyom, és lesétálok az autóhoz, és indulok haza.


 


(Bõvebben: Túrablog)