Túrabeszámolók


Lepke (Vasas nagy 8-as)

robertjTúra éve: 20102010.03.26 11:13:40

Végre eljött idén is a Lepke-túra, amit már nagyon vártunk. Bevártuk a pesti haverokat, hogy együtt menjünk, kivételesen mi Kaposvárról most elõbb értünk oda. A parkolásnál találkoztunk egy természetvédelmi õrrel és az agarával.

Nevezésnél [25km] az elmúlt évekkel ellentétben nem kellett most sokat várni, picit kevesebben voltak idén, mint szoktak lenni és hiányoltam én is a fiatalabb korosztályt. Sebaj, ez majd változik, ahogy cseprednek.

Rajt után a kedvenc kis házainkat újra megnézhettük, s a Berzsenyi kilátó még mindig szép. Büdöskúton az elágazóban lekapcsoltak pár szlovén quadost, mert otthon kellene rongálni a természetet inkább.

Elmentünk a szokásos felsõ hurokra, ahol végre begyûjtöttük a környéken hiányzó
geoládát [#239], aztán mentünk vissza a csomóponthoz, ahol a quadosok még mindig ott voltak tartva, hogy legyen egy kis szankció is, plusz ittunk egy igen kellemetes teát is, ezúton is köszönet érte. Valakinél volt egy argentin dog, szájkosár nélkül, és a természetvédelmi õr agarára támadt rá, csak a szerencsén múlott, hogy nem lett baja a kutyának - na meg a gazdiján, aki a legjobb idõben rántotta el.. Nemrég voltunk hasonló eset szemtanúi, inkább eljöttünk. Leellenõrztük a padkõi geoládát is, aztán a helyes úton felkapaszkodván a Szent Mihály-dombra, láttuk, hogy nincsenek a pontõrök, csak lent, nem sokan jöttek a helyes irányba :)

Besétáltunk a célba, ahol meglett a jelvény és a nem messzi gyorsétteremben pótoltuk a kalóriát.

Fotós bácsival több helyen is találkoztunk, reméljük a képek szervere kap majd egy kis sávszélesség-bõvítést idén...

Végezetül a trackünk: