Túrabeszámolók


A híd túl messze van...

bzoliTúra éve: 20102010.02.10 09:38:38
2010.01.16. HTMV 30 km

Immár a 7. alkalommal kezdtem neki a túrának. A szokásos módon eljárva a túra elõzményeként az autó az Ativizig-nél maradt ami egyben a cél is. Az autóval történõ bejutás a buszpályaudvarra meghiúsult, de szerencsére a tömegközlekedés elég jó.
A szokásokhoz híven a busz tömve volt a sofõr meg is kérdezte: valamilyen konferenciára utazunk?
Elõre neveztem a megyei szövetségnél, de nagy lényegét nem láttam, mert a helyszínen ugyan úgy sorba kell állni. Meglepõen sokan várakoztunk az indulási oldalom. Végre felfedezik a helybeli túrázók az Alföld szépségeit is. Néhány ismerõsöm azért nem jön, mert ez csak sík vidék. Nevezési procedura után indulás elõtt jól esett a meleg tea. Amely a 60 km-s távnak volt, de biztattak a rendezõk, hogy jut nekik is.
Remélhetõleg az út melletti kamionforgalom már csak az idén volt utoljára. A töltésen jól lehetett haladni az enyhébb idõjárás ellenére nem volt mély a talaj. Az egyetlen ell. ponton megszakítottuk a pontõrök kanaszta játékát egy kis beszélgetéssel, teázással. További jó játékot kívánva haladtunk tovább. A szürkületben jól esett már látni Újszeged fényeit. A túra legnagyobb szintemelkedését legyûrve átkeltünk a Tiszán a Bertalan híd segédletével.
A célban a májgaluska leves csalódás volt az évek óta megszokott gulyáshoz képest.
Vagy nem fáradtunk el annyira?
Az eddigi kitûzõkön mindig a Maros hídja volt látható különbözõ árnyalatokban. A szervezõk szakítottak a hagyományokkal és a budapesti Szabadság híd került fel a mostanira. :(
Jövõre Veletek ugyanitt immár a 8.-on.