Túrabeszámolók


Téli Körös

ésTöriTúra éve: 20102010.01.27 09:27:18
Téli Körös 20 km

Az elõzõ hétvégi teljesítménytúránk /HTMV 30km/ után lightosra vettük a figurát. /a férjem és én/ Úgy éreztük elég lesz ez nekünk, amúgy levezetésképpen.
Frissek még az élmények. :-)))
A 8 órás rajthoz nekünk 5 órakor kellett kelnünk Hódmezõrõl.
Ez nekem nagyon-nagyon korán volt. Ennek ellenére erõt vettem magamon és indulás. Szerencsére a szükséges elõkészületeket már az este megcsináltam. Útnak indultunk. Tankolás, hószállingózás és mínusz 5°C. Ez ám a remek túrázásra való idõ. Fél 8-ra érkeztünk a rajt helyszínére.
Ismerõs arcok, nevezés, némi eligazítás a túravezetõk részérõl. Vágtázó tempóban indultunk el az aszfalton. Ezt követõen letértünk valamiféle földútra. Majd a fagy ellenére süllyedõs talajviszonyok és szántás egészen a töltésig. Remek, ezzel a kb. 2 km-es szakasszal erre a hétre letudtam a step aerobik órámat. Végre a töltésen.
A helyiek bíztatnak bennünket, hogy ez volt a túra legnehezebb része. Jó ezt tudni!
Kis pihi, szedvics, tea, csoki, fogyjon a hátizsákból.
Folytatjuk utunkat a töltésen a hídig. A sétaút nagyon remek, szép a havas táj képe. Az ártérben lévõ egyik fán gubbaszt egy egerészölyv. Nagyon közel van, megpróbáljuk lefotózni. Sajnos nem pózolt nekünk. Elértük a hidat majd ismét fel a töltésre a következõ hídig. Útközben egy szürke gém repül kecsesen az ártéri erdõ felett. A távolban a szántáson több helyen legelészõ õzek sziluettje tûnik fel.
A napsütésben a hó csillog, mintha gyémántokkal szórták volna tele az utat.
A híd túloldalán frissítõvel várnak bennünket. Tea, kávé, forralt bor és szaloncukor. "Pihenünk", jól esik a nedû és fõleg a zselés szaloncukor. Nagyon tetszik a társaság, igen jó a hangulat. Látszik rajtuk, hogy sokat túráznak együtt.
Innen már csak 5 km és nem vagyunk fáradtak. Szóval jó kis laza túra!!! Beérünk a célba. Szívélyes a fogadtatás, gratulációval együtt megkapjuk a kis kitûzõinket és az okleveleket. Fantasztikus. Ezt is megcsináltuk. Üldögélünk egy kicsit, beszélgetünk és kortyolgatjuk a meleg kávét és capuccinót.
Majd egy rövid városi séta után elindulunk haza.
Köszönet a szervezésért és a jó hangulatért!
Találkozunk legközelebb is.

Zoli és Teri Hódmezõvásárhelyrõl