Túrabeszámolók


Télies Mecsek/Hó-PITE/Téli Mecsek

tuliTúra éve: 20102010.01.12 09:11:41
Az idei Téli Mecsek túra volt az elsõ PITE túrám, ennek megfelelõen semmi közelebbit nem tudtam a rendezõkrõl. Az elsõ, ami reggel negyed kilenckor meglepett, hogy összesen két ember van a rajtoltatásnál.
Neveztem, majd kimentem megvárni Balázst, akivel együtt túráztunk. Kezdetnek –rajtolni 9-ig lehetett - fél tíz volt, mikor elindulhattunk, senki nem volt már utánunk. Ez okból ragyogóan elkavartunk már a tónál, pedig elégszer megfordulunk ott mindketten…aztán eltûnnek a zöld sáv jelzések. Megyünk, megyünk, sehol semmi. Felhívom a rendezõt, szegény próbált segíteni, mit látunk, merre mehetünk. Nagy nehezen rátalálunk a zöld jelre, úgy egy óra után. Jó. Mehetünk keresni a zöld kör jelet, ami – természetesen – sehol. Újabb, kb. 1 óra után úgy döntünk, menjünk elõre. Oké, félóra alatt megvan a zöld kör. Igen ám, összesen 4 db jelet találtunk, aztán semmi… jó, akkor menjünk vissza, egyébként is már vagy háromnegyed órája zuhog az esõ. Szidjuk magunkat mint a bokrot, nem tudunk rendre teljesíteni egy majdhogynem otthonos túrát. Várakozásunk, hogy nem kapunk díjazást, nem teljesül – ezúton is köszönet a rendezõknek. Sorba állok, hogy szóljak: feladtuk a túrát, nincs pecsétünk. Erre a srác a kezembe nyomja az emléklapokat, mondván, már elkészítették õket. Oké, már ez is várakozáson fölüli… ekkor azonban megjelenik Jani, aki beszédbe elegyedve velünk, közli – a kitûzõinket átadva (!) – hogy megérdemeljük azokat, hiszen 5 órát szívtunk kint az esõn.
Balázzsal mélységes egyetértésben el is határoztuk aztán, hogy jövõre mindenbõl felkészülve visszatérünk Téli Mecsek 30-ra.