Túrabeszámolók


ExVisegrado, paradiso terrestri túrák

biborTúra éve: 20092009.11.07 20:56:50
Ex Visegrado 40 km

6:30 alatt 38 km? Az menni fog nekem! - ezzel a gondolattal indultam neki. Aztán hála a csodálatos fõvárosi közlekedésnek ebbõl a 9kor indulásból nem lett semmi, "ájlavbékávé..." Az utolsó pillanatban még a dömösi buszt elcsíptem így 9:15kor vághattam neki a túrának.
Kapásból elrontottam.. történt ugyanis, hogy a P, Z, S akármi közös jelzésen indultam. De nem csak én: némi egyeztetés után vissza a rendes P-ra . Ha a hülyeség és a térképnemnézés fájna tõlem lett volna hangos Dömös:)
Ez kb. 5 perc volt, gondoltam behozom majd, csak térjek már észhez..A temetõnél sejtem, hogy rendesen el leszek látva sárral ma..
A kerítésmászás tetszik, szeretem az olyat:) A Körtevélyes után társaságom akad. Úgy érzem nagyon lassan haladok a sárban, de az utolérõ srác szerint 5,3-mal megyünk.. lehetne jobb is. Egy ideig együtt megyünk, az olykor ködbe veszõ P-t a segítségével könnyen meglelem. Majd egy egyenes szakaszon elhúzok, hiszen várnak a kilométerek és a hegyek:)
Közben egy elõzõ futó kérdezi: "Erre kapna sírógörcsöt a kõszáli kecske"?:) A favágóknak jó munkár kívánok, bambulászok, s
Tost- sziklánál csodálkozok, hogy csak ennyi? Durvább emelkedõre számítottam. Innen már alig kell felfelé menni Dobogókõig.
A villanyoszlopnál ismerõs BTHE tagokkal találkozok, elõször meg se ismertem õket annyira bele voltam merülve a menésbe..
Az e.p.-t kb. öt méterrõl látom csak meg, olyan köd van. Nagy csoda lenne ha egyszer úgy jutnék fel ide, hogy a kilátónál lássak is valamit.. iszok egy szamócás szörpit, majd usgyi vissza. Nem merek nagyon rohanni mert nem akarom benézni a S letérését.
Megtalálom, aztán lazán kocorászva elõzgetek lefelé, néha nagyokat csúszva, kapok is megjegyzéseket ...:)
A patakoknál nem zavartatom magam, simán átgázolok legalább lemossa a cipõm kicsit. A 2. pontnál megeszem a Sport szeletet, kell a Prédihez az energia.Érdeklõdök a Phsz. -rõl, az õrök azt mondják még nem jött senki vissza, hát bevállalom- juk.Úgy kezdem, hogy egy nagyot visszacsúszok.. szép lesz- gondolom. Az volt.. egy ideig azzal bíztatom magam, h nem is durva ez. Aztán már semmire se gondolok, csak arra, hogy vajon kettõvel vagy hárommal megyek?:) Néhány embert leelõzök , de borzasztó bénának érzem magam, itt biztos sok idõt elbaltázok. De nem állok meg a csúcsig: csak elérem,pecsételés. Itt köszön rám vki- ismerõsnek tûnik, de nem ugrik be honnan. Aztán elmondja: velük csináltam 10en pár km-t a kéken, így már más:) Érdekes, hogy itt összefutottam a párral, nem gondoltam volna.. Ezen meglepõdve indulok tovább a szalaggal is megerõsített úton. Nem volt olyan vészes de a szalag sokat segített, fõleg nekem aki hajlamos a bizonytalankodásra.A P+ szépen újra van festve- nem mindenhol azért.. elérem a Kisrigót és az ismerõs K-en könnyedén a 3. e.p-nak helyet adó sörözõben vagyok. Nem iszok semmit, csoki elég, s lépek is a KP-ra. Emelkedik, de ez semmi a Prédi után.. azok után bárhova felmennék csak oda ne még egyszer:) A Pap-rétnél többen vannak, tanácskoznak. Próbálok segíteni nekik, hogy mi a jó irány. De valamiért ragaszkodnak ahhoz, hogy a K és a P elválik.. remélem nem keveredtek el nagyon. Várom, hogy jöjjenek utánam ,de ha nem hát nem magam vágok neki a továbbiaknak. A K letér és én is. Hosszúnak tûnik. Az Urak asztala résznél nem is csúszik és már nem is megyek olyan betojva mint anno szept. ben, ez biztos a fejlõdés jele:)) A Moli- pihenõhöz vmi durva emelkedõ rémlik, de rájövök, hogy a másik iránybõl jövet nem az. Itt döbbenek rá a Dunát látva , hogy egész közel vagyok Visegrádhoz.. meg arra,hogy a beacon itt milyen jó is volt csanyaék pontja:) A K+ig kényelmesen kocorászva azt hiszem sosem jön már el.. csak megyek le, megyek le mintha végtelenítették volna. . aztán feltûnik nagy örömömre a K+. Az utolsó ponthoz érek, itt iszok. Eddig nem is nagyon ittam még fél l-t se talán..egy kis lefelé a parkolókig majd az a pár lépcsõ és már semmi se tarthat vissza. A Kálvária elõtt egy nagy csapat kiránduló kezd kiabálni, hogy mindent bele meg keményen , siess stb:D Megfogadom tanácsukat, lekanyargok Visegrádra. Annyira belejövök ebbe, hogy a buszmegig meg se állok..=)
Innen vissza a célig, ahol idõt nézek: 15:34, 35 öt írnak a papíromra, vagyis kereken 6:20. Célom az volt, hogy 6:30 alatt legyek, ez sikerült, elégedett lehetek magammal. Jó kis túra volt ez,extra wellness- szolgáltatásokkal: iszappakolás, friss patakvizes cipõ-lábmosás:) Köszönöm, hogy itt lehettem:)