Túrabeszámolók


Szarvas túrák - Döbröntei családi séta

DpetiTúra éve: 20092009.11.01 20:34:45
Egy tökéletes tt; Kíváló idõ (ragyogó napsütés, kellemes hõmérséklet), megfelelõ terepviszonyok (csak helyenként volt minimális mennyiségû sár), gyönyörû színek, és végül, de nem utolsó sorban tökéletes rendezés!

Ez várt a hétvégi Szarvas 27 teljesítménytúrán. A táv sem volt valami megerõltetõ ezért egy nagyon kellemes program volt. Döbröntérõl indultunk. 4-en vágtunk neki az útnak. Kicsit túllépve az indulási idõt, mert a csapat nagy része Pécsrõl - jómagam Sásdról – érkeztünk és kicsit elszámoltuk az érkezést, de semmi probléma nem adódott ez miatt. A fõrendezõnek csak annyi kérése volt, hogy az elsõ ep.-hez azért próbáljunk meg odaérni zárás elõtt. Ez Bakonyjákón volt, ami 5 km-re volt a rajttól. A késést beleszámítva volt egy óránk odaérni. Ez azért teljesíthetõ!:)
Szóval nekivágtunk. Utunk elõször a Szarvaskõ várhoz vezettet. Mesés látvány a kis kopasz dombon álló várrom! Gyönyörû látvány fogadott minket az erdõbe érve. A fák csodálatos ruhát öltöttek. Sosem láttam még ennyi árnyalatát a pirosnak és a sárgának! Az elsõ ellenõrzõ ponthoz épp idõben értünk, de még utánunk sem zárt be, mert egy pár túratárs mögénk került! Pecsét, egy pár szó a pontõrökkel aztán gyerünk tovább. A következõ ep. Csurgó-kút-nál volt. Itt egy hatalmas nápolyi szelet járt a pecsét mellé. A csapat nagy része szó szerint küzdött vele, akkora volt. Mikor sikerült legyûrni továbbindultunk.
A következõ szakasz eleje egy patak mellet (egyszer-kétszer a patakon át) ment. Ez némi kihívást okozott, de megoldottuk. Innen viszonylag hamar Magyarpolányba értünk, ahol a 3. pont volt. Itt kaptunk teát, almát, meg cukrot. Fogyasztás korlátlan! Már csak egy 8 kilométernyi út van vissza. Ami kicsit több mint egy órába telt. És már vissza is értünk Döbröntére. Itt átvettük a megérdemelt oklevelet és kitûzõt, ami szintén hatalmas volt! És járt mindenkinek egy tombola. Zárásként sajnos szem és fültanúi lehettünk egy hölgy kitörésének, aki egy eltévedés miatt picit kiborulva a rendezõknek esett és sajnos nem tudták megbeszélni a dolgot, mert a hölgy elrohant. Ezt leszámítva pozitívan zárult a túra. Ezek után elfogyasztottuk a nekünk járó zsíros, és vajas kenyeret. Alkalmam nyílt megkóstolni a rebarbarából készült lekvárt. Még nem ettem ilyet, de nagyon finom volt!

Összegezve a túrát, szerintem beleköthetetlen volt. Az útvonalon volt némi hiányosság a jelekben, de ezeket ellensúlyozta a rendezõk által kihelyezett, majd 80 cm-es szalagok. Az ellátás szerintem hiánytalan volt, a rendezõk, pontõrök jófejek. Az útvonal meg egyszerûen káprázatos. Imádom az õszi színeket. Egyszóval én nagyon élveztem ezt a túrát, remélem jövõre is el tudok jönni.
Köszönet a rendezõknek!