Túrabeszámolók


Együtt a Magyar Családokért / Összefogás tt. a Mátrában / Via Dolorosa

barlangimedveTúra éve: 20092009.10.27 01:33:49
Via Dolorosa 25 - 2009.10.24.

Annyi érv sorakozott emellett a túra mellett, hogy az indulásunk nem lehetett vitás.

A háromnapos ünnep, a forradalomhoz valahogy kapcsolódó helyszín, a Mátrának eddig ismeretlen része és a túrák rendezésében igen jó hírû Szigethalmi TE, akiknek eddig még csak egy túráján vettünk részt – és mivel az nem volt teljesen zökkenõmentes, így kellett adni nekik még egy esélyt.

Mivel nem vagyunk éppen „csúcsformában”, az esetleg szóbajöhetõ 40-es helyett megelégedtünk a 25-ös távval. Az útvonal ezen a távon változatos volt, meglepõen szép részeken vezetett, jól követhetõ volt és a kiírással is megegyezett. A 40-es táv viszont elõre nem közölten valamiért 35-re változott, ami eszünkbe juttatta a fent említett elõzõ túrát, ahol ugyanez történt…

Állandó túratársam - aki javíthatatlan gyûjtõje mindenféle emléktárgyaknak - rögtön felelevenítette azt is, hogy akkor már nem jutott nekünk kitûzõ és ezért most kegyetlen tempóra ösztökélve hajtott végig a túrán, nehogy megint úgy járjunk. Lobogott a hajam a 3km/h átlagsebességû „õrült rohanástól”, miközben nem gyõztem nyugtatni, hogy egy ilyen bejáratott túrán, ahol nem is utolsóként fogunk beérni, semmiképpen se fordulhat elõ az, amitõl tart.
Az észérvek felsorakoztatása mellett a nem létezõ kalapom elfogyasztásának ígérete is erõsen szóba került.

Hát tévedtem ! És érdekes módon ugyanolyan közömbösen közölték, mint legutóbb: kitûzõ nincs, majd valamikor postázzuk !

A legközelebbi szigethalmi rendezésû túrára már kész tervünk van: elkérjük az oklevelet és a kitûzõt elõre !!!