Túrabeszámolók


Balaton IVV / Veszprém-Balaton túranap (IVV)

andrew79Túra éve: 20092009.09.27 17:24:58
Balaton IVV túranap 5 (10) - 2009.08.02.

A családot levittem nyaralni a Balatonra, így a hétvégén adta magát ez a túra, ráadásul szerettem volna az IVV-bélyegzéseimet is gyarapítani (végül, mivel otthonhagytam a füzetet, ragasztás lett belõle).

8 óra után nem sokkal értünk lányommal (3 és 9 hónap) Lovasra, nem volt nehéz megtalálni a Sarok borozót. Megkaptunk az "itinert", amely gyakorlatilag egy túrakiírás és egy fekete-fehér térkép volt, rajta egy nyíllal jelölt úttal. A rajtoltató hölgy még mondta, hogy valamikor érinteni fogjuk a balatoni kéket is.

Elindultunk felfelé, majd az elsõ adandó alkalommal elkanyarodtunk rosszfelé, de mivel lefelé haladtunk, gyanús lett a dolog. A lényeg, hogy menni kell felfelé, amíg csak lehet. A térképen látszott egy kurfli az útvonalon, ezt sikerült megtalálni, bár Laura egyre többször nyûgösködött. Ilyenkor megálltunk és meséltem valamit. A Csákány-hegyre felkapaszkodva elértük az elsõ ellenõrzõ pontot és ekkor konstatáltuk, hogy a 10-es távon vagyunk (az idõ alapján gyanús is volt), mivel a térképre a rendezõk elfelejtették berajzolni az 5-ös távot. :-(

Vizünk fogyóban volt (nagyon meleg volt), szerencsére Laura jól bírta, bár egyre többször kellett megállnunk és mesélnem. Beérve a hétvégi házak közé megváltást jelentett a mûködõ kék kút. A célba sikerült épségben beérnünk, ahol nagy kegyesen kaptunk két egyesületi kitûzõt, és két szem cukrot + utólag Laura egy dobozos üdítõt. (Én már nem is kértem.).

Megnéztük a kecskéket és birkákat, majd elindultunk haza. A rendezés és az ellátás (egy kis dobozos narancslé) kritikán aluli volt, fõleg ha figyelembe vesszük a 400 Ft-os nevezési díjat. De legalább Laura teljesítette 3. túráját is.

andrew79