Túrabeszámolók


Pilisi trapp 40/20

zomberTúra éve: 20092009.09.07 23:22:14
Pilisi trapp 40

Elõször is nekem nagyon tetszett a túra, ehhez mondjuk nagyrészt hozzájárult, hogy régen túráztam, illetve üres volt a Pilis! Gondolom sem az idõjárás (megjegyzem 10-tõl teljesen zseniális volt), sem az aznapra szervezett másik két környékbeli túra nem kedvezett az indulószámnak, de ezért fájjon a szervezõk feje.

Nekem a legnagyobb hiányérzet a nem fizetett marketing hiánya: miért nem lehet leírni a kocsmák nevét, ahelyett, hogy 'italbolt'? A keresésben speciel segít. Mostan szeretnék segíteni, hogy a rajt/cél italbolt neve Felsõ-kocsma, a szentlélekié... nos az itiner szerintié Svejk Ivója, ahova a pontõrök beültek pedig Klastrom Sörözõ.

Az útvonal szerintem kifejezetten jó, pl nem gondoltam volna, hogy a fagyos katonáig tudok ismeretlen irányból menni (sárga +). Attól a bizonyos csobánkai kitérõtõl eltekintve kifejezetten szép részeken mentünk, ott viszont kicsit unatkoztam. Igazából az utolsó 20 km-en csak a szent kút és a szurdok van (azok persze nagyon szépek).

Ami nem tetszett nekem, az a pontok nyitási idõpontja. A 4,5-ös tempó (sõt 2,5 km-re 1 órás nyitási különbség...)azért szerintem nemcsak a futóknak lassú, én nem vagyok nagyon rohanós, de a 3. és 4. pontot is menet közben csíptem el. Az itiner szerintem hajítófát sem ér, viszont a térképvázlat szerintem kifejezetten zseniális. Az igaz, hogy halványítva volt a nem releváns rész, de nekem kétszer sikerült 'benézni a kanyart' és mindkétszer kihúzott a térképvázlat a dágványból, és az ott jelölt szekérúton jutottam vissza a jelzéshez. A jelzések tényleg nincsenek a toppon, de kis figyeléssel könnyen abszolválható a túra. Persze az sem ártana, ha a pontõröknek lenne fogalma arról, hogy merre megy az út. Adott esetben a pontõr nem tudta merre kell menni, amikor pontosan vele szemben 10 méterre volt az összes jel egy oszlopon...

Mindegy, én jól éreztem magam, jó hangulata volt a túrának, és a pultos nénit kifejezetten szeretném megvédeni! Egy falusi kocsma pultosának pont ilyennek kell lenni, pláne, ha mindenféle ivóleveket kérnek tõle! Jelentem alássan a 120 forintból pl. két nagyon kiváló savankás kisfröccsöt lehetett fogyasztani, ami (pár másikkal kísérve) kifejezetten széppé tette a délutánt. :) (az 1000 forint tényleg sok, én a célig semmit nem kaptam)