Túrabeszámolók


8 bucka

csanyaTúra éve: 20092009.08.24 21:50:16
Nyolc Bucka

Hát nem ez lesz a kedvenc versenyem az biztos. Kilenc elõtt érkeztünk a rajthelyre Futóbogárral és rögtön fültanúi voltunk ahogy egy gyalogos kritizálja a szalagozást, mondván nem talál fel a pirosig a rajttól. Nem túl jó elõjel. Maga a rajthelyszín egy teniszpálya kertje volt. Csomagmegõrzés a földön a bódé mögött. Sikerült neveznünk bár a hölgyek a rajtban nem nagyon értették, hogy nevem Csanya....azon problémáztak, hogy honnan fogják tudni így utólag fiú vagyok vagy lány. Ezért ráírtam a nevezési lapomra, hogy fiú.-)Kaptam egy Óbudai szigetfutás feliratú rajtszámot rajta a dátum : 2000 május 13. Szépen gyûlt a mezõny. Jöttek a nevek sorban, én meg gondolatban csúsztam hátra a ranglistán. Tíz után pár perccel sikerült is elrajtolnunk.
Még ekkor sem tudtam kell e pecsételni a pontokon vagy sem. Na mindegy. Szépen kocorászunk az utcákon, az emelkedõkön belesétálva. Kabóca biztat, hogy fussunk de én inkább a pulzusom tartom alacsonyan. Elérjük a pirosat de nem sokat megyünk rajta inkább az ürömi házak közt kacsázunk. Feltûnik Medvegyufalva templomtornya a távolban. A fõutcán pont, iszom két pohárral. A pontõr kérdi: pecsét nem kell? Futok tovább és azon gondolkodom, hogy még õ kérdez? Szembe jön kb 200 vizsla. Még jó, hogy nem az elsõ Országos Pittbull találkozóba futottam bele. Csobánka mûút újabb pont itt már kérik az itinerem és pecsételnek.Eseménytelenül telnek a kilométerek azt leszámítva, hogy a dózer út a Szántói-nyereg felé szokatlanul hosszúnak tûnik. Mindegy, odaérek, Petami próbál jópofizni de a kezébe nyomom az Isostar szeletem papírját és erre befogja.-) A Pilis szerpentinen befogok két futót akik szépen vágják a kanyarokat. Mikor mondom nekik, hogy ez így nem fair azt válaszolják csak így tudnak utolérni, na ezen persze felhúzom magam és ellépek tõlük. A Kétbükkfa-nyeregben érnek utol, de csak egy pillanatra mert a pecsételés és dinnye megragadás után már rohanok is tovább. A pontõr még kiabál utánam, hogy mennyi a rajtszámom de én illa berek, nádak, erek...A zöldön süvítek, a kirándulók döbbent arccal spriccelnek szét.
Egy elágazást tök véletlenül veszek észre, szalag nincs. A sárga 3szög egynyomtávú jobbról-balról szúrós bokros szakaszán viszont van vagy 5 szalag. Bakker, itt csak egy mókus tudna letérni. Rohanok nehogy a kanyarvágók utolérjenek. Ismét Szántói-nyereg és Petami ismét jópifizik. A pontot elhagyva meglátok 3 futót a kanyarban és próbálok feljönni rájuk. Sajna elkap a hasgörcs, beugrom a bokorba. Próbálom megsaccolni az idõt amit elszartam, úgy két perc lehetett. Felteszem a tarkófedõt a sapkámra mert már érzem a nap hatását. Borzongok és a tarkómon tompa nyomás. Csobánka mûút után beérem a mondott 3 futót és már tudom, hogy tízen belül vagyok. Erre nem utolér valaki hátulról! Na mindegy tolom. Jumbo kempingnél meglátom Tusnyikot. Nem túl acélos a mozgása. Még Üröm elõtt beérem, de az aszfaltos emelkedõt már nem tudom megfutni, itt megint elém kerül. A piroson lefelé befogom és leelõzöm. Szegény már csak kocog. Az utcákon még tévelygünk egy kicsit. Egy kis + kitérõ a biztonság kedvéért mert nem elég a táv. Feltûnik a célkapu. A célszemélyzet bénázik az idõkkel egy kicsit, meg nevemmel újra.
Kérek célpecsétet és bemegyek az árnyékba. Mrs Kabóca egy palack vizet nyom a kezembe, örök hálám! Kérdem hol lehet itt zuhanyozni? Ott, mutatnak egy teniszbírói szék köré csavart ponyvára. Egy slag lóg rajta, bemegyek és lezuhanyzom. Megtudom, hogy a nyolcadik lettem, Kabóca egy percet vert rám. Kicsit füstölnek minket majd kapunk totál szétfõtt tésztát kis sajttal. Eredmény hirdetés. Majd el. Radnay Eszterrõl nem írom le ( mert kérte ), hogy most nem igazgatta a haját idegesen amikor az eredményt hirdették.-) Igen spártai verseny volt. Minimális szalagozással, ciki rajtszámal ( inkább adtak volna egy olyat amin csak szám van , van aki pót1 feliratút kapott....), béna páyavezetéssel ( ott megy a piros a Kevélyen de mi a házak közt, mezõn keresztbe futottunk ), elégséges frissítéssel, khmmm zuhanyzóval. Nem tudom mi lett volna ha esik az esõ?

48.5 km 930 m szint 4 óra 39 perc.