Túrabeszámolók


Don Bosco teljesítménytúrák

ZeteTúra éve: 20092009.08.12 11:03:35
Don Bosco teljesítménytúra - seprés

Fotóalbum 52 képpel megtekinthetõ itt:

http://zete.uw.hu/album/thumbnails.php?album=65

Megtiszteltetésnek vettem, hogy felkérést kaptam a seprû feladatára ezen a túrán. Különösen vártam a Nyugat-Gerecse jelzetlen útjai által nyújtott élményeket, mindig jó olyan helyeken túrázni, ahol túrázók igen ritkán fordulnak elõ. Ezen a részen, a Perbál-Máriahalom-Nagysáp régióban pedig teljesítménytúra még nem volt és egy rövid rész kivételével jelzések sincsenek - a térképen legalább is, mert a valóságban van S kereszt a Nyakas-tetõ után.

Reggel 8 után kevéssel indultam el egyedül az óbudai Szalézi rendházból, a Hármashatár-hegyen Lupin kolléga és túratársnõje várt, innen velük együtt mentem. A rengeteg szalag leszedése miatt nem a szokásos túratempóban, de azért még épp elfogadható iramban haladtunk. Az útba esõ italfelvevõ helyeket a Rekettyés kivételével mind kihasználtuk, Nagysápon nem, mert ott már zárva volt minden. A táblák és szalagok prímán megvoltak, egyedül az Ádistáció-Kõszikla között nem találtunk semmit, ezt pontosan a célban sem tudtuk megfejteni miért nem? Leszedték, vagy nem vettük észre? A legvalószínûbb, hogy ezen a szakaszon egy kicsit más úton mentünk, mint amit kijelöltek.

Ami kiemelten tetszett:

A Hidegkúti kálvária látképe, az valami csodás! Sokszor jártam már a Virágos-nyeregtõl a Solymári mûútig, de itt még nem voltam. Nem véletlenül állítanak kereszteket és építenek kálváriákat a természetben különösen megkapó helyekre, ha magányosan van itt az ember, igen jó alkalmat találhat az elmélkedésre.

A másik szenzációs hely a Kõszikla. Annak ellenére, hogy nagy élet volt a csúcs alatti nyeregben, bográcsozás, buli, stb. nagyon bejött a hely, bár sok idõnk nem volt nézelõdni.

Örülök, hogy ott lehettem és segíthettem.

Zete