Túrabeszámolók


Pest Megyei Piros - Pest Megye Turistája (teljesítménytúra)

kockaTúra éve: 20092009.06.28 17:46:01
Péntek este 10 körül még mindig azon gondolkodtam, hogy mi legyen a másnapi program, akkor derült ki, hogy senki sem jön szombaton kéktúrázni. Gyorsan megnéztem, hogy mi van elérhetõ távolságban és a Pest Megye Turistája 50-es szakasza megtetszett.

- Hát helyenként akadt sár, de semmiképpen nem lehet pl egy bakonyi mikulás sárdagonyához hasonlítani :) A felétõl kezdve pedig majdnem csak nedves homokon mentünk. Ideális.
- A táv feléig csodaszép napsütésben volt részünk, utánna beborult és dörgött az ég, elõ is túrtam az esõkabátom, de egész nap csak pár csepp esett. Ennyiért igazából kár is esõkabátot vinni :)
- Kosdon volt enni-inni, meg azt hiszem még Csörögön és a célban is. Én inkáb a falvak gyümölcsfáit dézsmáltam.
- Nem a tipikus teljesítménytúra útvonal, sokan kérdezték is tõlem hogy kik vagyunk és hova megy ez a sok ember.
- Az utóbbi hét bõséges esõitõl minden nagyon zöld és szépek az erdõk mezõk. Csak persze kicsit sárosak helyenként. Különösen tetszett az útvonal Katalinpuszta és Kosd között.
- Végig a piros jelen kellett menni, ami azért egyszerû szabály és szallagozva is volt, ennek ellenére is néhányszor alaposan elvesztettük az útvonalat. Az esõktõl a bozót helyenként úgy benõtte a jeleket, hogy pár méterrõl se vettem észre.
- Állítólag jövõre Duna-akármi -> Ócsa útvonal lesz, és azt biztosan nem hagyom ki.

Köszi a szervezõknek!