Túrabeszámolók


Vértesi Maraton/Félmaraton/Minimaraton

ChakaZuluTúra éve: 20092009.06.03 08:47:34
Lowe Alpine Maraton ("gyalogos")
A Lowe Alpine a terepen figyelmesen és alaposan jelölt, remek ellátást nyújtó rendezvény. A szervezõk nyilvánvalóan fõleg a futók igényeire koncentráltak, ami érthetõ abból a szempontból, hogy a Vértes lankás domborzati viszonyai inkább kedveznek a terepfutóknak, mint a komolyabb szintkülönbségû túrák.
A "gyalogos" túrázóknak viszont talán kevesebb figyelem jutott. A reggeli - idõben elcsúszott - nevezésnél 40 percet álltunk sorban, hogy aztán kapjunk egy tavalyról megmaradt, több helyen pontatlan itinert... Szerencsére elõzetesen tájékozódtunk az útvonal idei változásairól. A "gyalogos" túrázók nevezéseit a szervezõk csak a futók beérkezése után vették be, ez okozhatta, az egyébként teljesen indokolatlan sorbanállást, hiszen nagyságrendekkel több résztvevõt vonzó túrákon is gyorsabb az eljárás, és a túlnyomó többség nem indul el idõ elõtt, nem csal. A gyalogos maraton résztvevõit, eredményeit a szervezõk eddig nem közölték. Ez ugyan nem volt verseny, de mégis megmérettetés, elsõsorban önmagunk számára. Talán nem jelentene nagy erõfeszítést - a tavalyi gyakorlathoz hasonlóan - feltenni a honlapokra a listát.
PS: Távolról sem áll szándékomban a közelmúltban már egyszer lezajlott "futó-gyalogos" vita ismételt felszítása. Fõleg azért nem, mert a magam részérõl nem is látom az éles különbséget a két kategória között. Háromfõs csoportunk közül mindenki bõven a futók számára megadott 7 órás szintidõn belül érkezett be, az összes távból kb. 30 km-t kocogtunk, néhány versenyzõt utol is értünk. Elõbb-utóbb mindenki elér arra pontra (korba...), amikor már nem képes 50 km-t egyben lefutni, és versenyt elsõsorban önmagával vív. A jobbítás szándékától vezérelve, ugyanakkor hálás köszönettel a túra lebonyolításáért ezeket a szempontokat ajánlom a szervezõk figyelmébe, hiszen jövõre is szeretnénk ott lenni.