Túrabeszámolók


3x7/ 7+7/ 7 Mérföldes Tekergés - tavasz

napvirágTúra éve: 20092009.05.12 09:10:35
Madarak és fák napja 2009: 7 mérföldes tekergés - Tavasz

Egyik kedvenc helyem a Gaja-szurdok, és mivel szeretem a fejtörõket is, kihagyhatatlan volt számomra ez a vasárnap délelõtti program.
A rajtnál megkaptam az útvonalat ( ezt nem lehetett elõre tudni ) , és a rejtvényfejtéshez szükséges információkat, majd én is bõszen elkezdtem tanulmányozni a cukrászda elõtt álló elsõ tájékoztató táblát. Akkor szinte még sötétben tapogatóztam, de a túra elõre haladtával egyre világosabbá vált minden.
Az útvonal az alábbi volt: Csillag cukrászda - Varjúvár – Ádám-Éva fa – Vaskereszt – Erdei szentély – Erdei tó – Fenyves domb – Haja-kút – Kesellõ – Kálvária – Csillag cukrászda.
A túra során megtudtam pl. azt, hogy a mézgás éger a 2009-es év fája, hogy mi a kék vércse népies neve, kinek az emlékét õrzi a Vaskereszt, … Pecsételõ helyek nem voltak, hanem a rejtvényben feltett kérdésekre - a túra útvonalán - megkeresett válaszokkal lehetett igazolni, hogy végig ment valaki a távon.
Frissítõ pont volt a Varjúvárnál, zsíros kenyér és pihenési lehetõség várta a túrázókat a tónál, a célban pedig süteménnyel kedveskedtek beérkezõknek.
A teljesítõk kétféle kitûzõt és egy szép emléklapot kaptak, Dsida Jenõ versével.

KÖSZÖNET mindazoknak akik idõt és energiát áldoztak a szervezésre és a lebonyolításra.