Túrabeszámolók


Halmi-dűlő

napvirágTúra éve: 20092009.05.06 21:32:11
Halmi-dûlõ 12

Pestnek ezt a részét még nem igazán ismertem, így hát adott volt a lehetõség, hogy a kellemest a hasznossal összekapcsolva,- én is a "bélyegzõ vadászok" népes táborához tartozom :-) - induljak a túrán.

184-s busszal érkeztem, alig valamivel kilenc óra után a Sportkastélyhoz. Az elnevezés olvastán nem épp egy modern épület ötlött fel elõttem, de ennél nagyobb tévedésem ne legyen soha!
A regisztráció hamar ment, a leírás, a festett jelzések, illetve túra társak majdnem folyamatos jelenléte minimálisra csökkentette az eltévedés lehetõségét. Nekem azért mégis sikerült egyszer, jó pár száz méter kerülõt beletoldanom a távba! :-)
Utam során találkoztam biciklisekkel, kutyát sétáltatókkal, babakocsit tolókkal, ... szóval úgy tûnt számomra, hogy népszerû ez a hely, sokan megfordulnak erre kikapcsolódást keresve. A jelek szerint a rongálók is szívesen múlatják itt idejük nagy részét. :-(

Öt ellenõrzõ pont volt, kedves, segítõkész ellenõrökkel, sõt már az utánpótlás kinevelése is elkezdõdött. Felületes ránézésre úgy tûnt, hogy egyformák a bélyegzõk, csak itthon vettem észre, hogy a szó sincs ilyesmirõl, nagyon is különbözõek.
Teljesítés után megkaptam az oklevelet - rövid túra, kicsi emléklap - és a kitûzõt, szusszantam egyet majd indultam haza.

Elismeréssel néztem az "ötkörösöket", gratulálok a teljesítõknek!

KÖSZÖNET mindazoknak akik idõt és energiát áldoztak a szervezésre és a lebonyolításra!