Túrabeszámolók


Andezit

RrBmIrGaMiDTúra éve: 20092009.04.21 00:06:00
Andezit 30


Kiírás szerint:
Táv (térképen): 28.85 km Szint (terepen): 885 m


A rajt: galgagutai v.állomás
Egy kis kitekintés Bercel felé
Vanyarc után, letérve a mûútról
Nem sokkal az elõzõ után
Nagy-hegy (távolban látható Szanda vára és az Ordaspusztai Iskola is)
Ordaspuszta
Az égen már látszódik a sorsunk

Nem kapkodtuk el az indulást, így csak 9:00-kor rajtoltunk. Kényelmesen vágtunk neki a távnak, jólesõ érzéssel, hogy haza terepen túrázhatunk.

A pontõrök/szervezõk mindenhol nagyon kedvesek/rendesek voltak. (Az egyik helyen talán túl rendesek is az egyik párral: néhány km-t megspóroltak nekik azzal, hogy Vanyarc szívébõl a mûútról való leágazásig elszállították õket.)

Kicsit féltem tõle, hogy a jelzések nem lesznek valami kiválóak, de nem volt velük gond. Ahol kellett, még szalagozás is segítette a tájékozódást.

Nagy-hegyrõl valami pompás kilátás tárul elénk a környezõ hegyekre, dombokra, erdõkre, mezõkre. Nem hiába itt tanyáztak a legtöbben és a legtöbbet. Én is igyekeztem megörökíteni a látványt, ezzel is mint egy reklámot csinálva a helynek. (Lásd fotót feljebb.) Valami iszonyat jó hely, csak ajánlom mindenkinek.
Plusz látványosság még a túra névadója is: az andezitömlés. Mindenkinek csak ajánlani tudom!!!!

Ordaspusztán mindenki számára jól jött a frissítés: elég meleg volt már ekkorra. (Elárulhatom, hogy nagyszülõk/rokonok laktak is itt korábban: gyermekkoromban én is többször jártam itt - és késõbb is.)

Sajnos, Nelásdpusztától kaptunk egy hatalmas esõt a fejünkre, így innentõl már nem tudtam készíteni fotókat, legnagyobb sajnálatomra, hisz még elõttünk volt Szanda-vár (Szanda vára, de itt a környéken mindenki csak Szanda-várnak nevezi), ahol szerettem volna készíteni még néhány remek képet (ugyanis lett volna téma bõven), de innen a túránk az esõvel vívott küzdelemrõl szólt... ugyanis semmilyen esõ elleni ruházat nem volt nálunk, így a túra vége nem volt épp kellemes.

A vártól való lefele út egy-két helyen extrém volt, mert mintha egy kis patakocska vonalán kellett volna haladni, olyan körülményeket teremtett az esõ. Hátulról néha hatalmas kiabálást/káromkodást is lehetett hallani. Valószínûleg, többen a hátsójukon közlekedve jöttek lefele - természetesen, nem szándékosan, csak így esett a dolog. Reméljük, nem lett baj.

Mivel hazai pályáról van szó, késõbbiekben teszünk majd egy "kitérõt" a Szanda-várhoz, hogy az elmaradt fotókat pótoljuk, hogy kerek legyen az egész... meg amúgy is!!! Megéri meglátogatni a várat. (Akár a Kéktúra keretében is, hisz része az útvonalnak.)

A kiskõrösieknek üdvözlet: remélhetõleg megtalálták társaikat Szandán (akik az esõ elöl a helyi vendéglátóba menekültek be).

A szervezõknek köszönet a túráért, nagyon jó volt!!!!

Szintmetszet*:

GPSies - Andezit 30
tovább




* A képre kattintva részletes térkép és adatok (plusz a jelvény is)