Túrabeszámolók


Váci Csata /Lakóterületi SE Vízparti kerékpártúrák

Rush2006Túra éve: 20092009.04.12 09:09:15
Váci Csata Emléktúra 20

7:32-kor sikerült elindulnom. A Honvéd Emlékmûhöz érkezve még nem voltak pontõrök, képpel igazolok, és a stációk mentén zúzok tovább. Kis városi rész, majd nemsokára a Kápolna nevû pont jön, ahonnan gyönyörû kilátás fogad. Már most meleg van, szakad rólam a víz.
Aszfalton emelkedek, majd keresztezem az M2-t és nemsokára már a piros négyzeten robogok Cselõtepuszta irányába. A kulcsosházhoz érve szerencsére kint vannak már a pontõrök. Kaja még nincs, de az üdítõt örömmel elfogadom. A tetõn kis bizonytalanság, de beugrik hogy a Z-kör elágazás feljebb van még. Ahogy rátérek egybõl elkezd emelkedni rendesen. Folyamatosan szintezek, de végigfutom a tetõig majd lefotózom azt a helyet ahol a Naszály túrán is volt pont. Nincs innen már nagyon messze a Naszály csúcsa. Kis technikai szünet után végre már lefele haladok. Jó tempóban tolom neki úgy érzem. Késõbb egy feltételes pont adatait írom föl, majd ismét hosszú belvárosi szakasz jön sok-sok aszfalttal.
Végül beérek. Jó idõ lett úgy érzem.

ui: Gyönyörû hely ez a Vác. A 20-as táv úgy érzem szebb helyeket érintett mint a 30-as. Ugye hogy futva is lehet gyönyörködni? :-)

20 km - 403 m szint - 1 óra 54 perc - 10,5 átlag.