Túrabeszámolók


Hol a következő?

RrBmIrGaMiDTúra éve: 20092009.04.05 21:28:39
Hol a következõ?


Kiírás szerint:
Táv (térképen): 27 km (szervezõk honlapja), 29 km (TTT) Szint (térképen): 1000 m
Miénk (Mapsource + turistautak.hu térkép): Táv: ~39 km Szint: 1260 m

Kezdetben úgy kezdtem el írni a beszámolómat (melyet késõbb szántam publikálásra), hogy leírok néhány dolgot a megoldandó feladatokról (és konkrét megvalósulásukról, esetünkben.) Ezzel hát megkönnyebbítem azok dolgát, akik kicsit tanácstalanok az ügyben, hogy megpróbálkozzanak-e egy ilyen tájékozódási túrával.

De ahogy telt az idõ, és nõt a beszámoló sorainak a száma, teljesedett a beszámoló, egyre jobban érlelõdött bennem, hogy lehet, mégsem ilyen formában kellene írnom a túráról.

Ha minden poén lelövök elõre, akkor mi lesz ebben a kihívás, az izgalom. Így hát más alapokra helyezve írom meg az aktuális beszámolómat.

Nézzük is.

Kinek ajánlom?
Mindenkinek. Mindenkinek, aki szereti az izgalmakat, szereti a kihívásokat, szereti a természetet, szeret a természetben túrázni, szeretne új dolgokat tanulni, szeretné esetleg kipróbálni magát, nem fél egy kis eltévedéstõl, stb., stb.
Szemlélet kérdése az egész: ha nem görcsösen indul neki az ember, hogy ezt most mindenáron teljesíteni szeretné, akkor élvezni fogja az egészet az elejétõl a végéig. (Ellenkezõ esetben nem induljon.)

Ezen a túrán rengeteg mindent tanultam: rengeteg mindent a térkép használatával kapcsolatban, rengeteg mindent a tájékozódásról, stb., stb...
...sok dolgot felsorolhatnék, de felesleges is belemenni...

Az is egy tanulság, hogy attól még, hogy valaki GPS-sel vág neki egy tájékozódási túrának, még nem jelenti azt, hogy sokkal "sikeresebben" lesz a teljesítésben, mint aki csak egy tájolóval indul el. Ezt sikerült is bebizonyítanunk magunknak is, másoknak is. Szívesen megnéztem volna az arcát annak a párosnak, akik nevetve suttogták a hátunk mögött, hogy "...te, ezek teljesen rossz irányba mennek...". Van egy mondás: nem mindig a rövidebb út a könnyebb. És ha bár látszatra valóban homlokegyenest más irányba tartottunk, mit a következõ elérendõ pont, de ez igen is tudatos volt. És az eredmény minket igazolt. A kedves pajtásokról




***Folytatás következik***

Szintmetszet*:

GPSies - Hol a következõ
tovább


* A képre kattintva részletes térkép és adatok