Túrabeszámolók


Himbi-Limbi a Libegő alatt

ZETúra éve: 20092009.04.05 19:48:38
Két éve jól elfáradtam a túrán, biztos voltam benne, hogy idén sem lesz elég "himbilimbizni" a szokásos útvonalon. MIvel délután családi programot terveztem, igyekeztem hamar a rajtba érni (elkavarás most is volt...), így 9:05-kor rajtolhattam, egy minimalista stílusban készült igazolólap, valamint a netrõl is letölthetõ térképvázlat/leírás fénymásolatának a birtokában.

A Hunyad-orom megmászása csak a húzós kezdete volt a túrának, minden esetre (némi lihegéssel) 20 perc elég volt rá, annak ellenére, hogy már itt rengeteg ismerõssel találkoztam. (Mire jó egy többhelyütt fonódó útvonalú túra...)

A második "köre" a túrának némileg pihentetõbb, hiszen "csak" lépcsõzni kell picit, majd nem benézni a zöld sávot, jobbra letérni a Libegõ alatti "lankákról", és kellemes, minimális szintet tartalmazó úton (a zöld körtúra jelzés le lett szürkítve, pontosabban át lettek húzva a jelzések) elsétálni a következõ pontig, ahol biztatást, és korrekt útbaigazítást kapunk a továbbiakról -- némileg átt lettek festve a jelzések ugyanis... (Z+ helyett Z3).
A Z3 jelzésen a Tündér-szikla alatti ep érintésével, meg némi aszfalt beiktatásával fejezõdött be ez a kör.

A harmadik kör a Z- jelzésen indult (amit a váltazatosság kedvéért a Libegõ alatti lépcsõn fölgyalogolva érhettünk el), Normafánál pontõr, pecsételés, a legfinomabb meggylé megkóstólása, majd jelzésváltás a kék körtúra jelzésre, egészen a Libegõ felsõ állomásáig. Itt némi lélektani feltöltõdés után nekivágtunk a túra legmasszívabb szakaszának, a Libegõ alatti ösvénynek...

Meglepõen lazán sikerült lefelé megtenni az utat, fölfelé azért picit szuszogósabbra sikerült -- utána viszont a János-hegyre felmenni már csak pihentetõ sétának tûnt. A célba 12:30-ra sikerült beérni.

Kellemes idõben, egy combos, de nagyon szép útvonalon rendezett túra, remélem jövõre sem marad majd ki.