Túrabeszámolók


A Város Peremén

ZETúra éve: 20092009.04.04 15:55:46
Ismét én :) "A Város Peremén" túraverseny és teljesítménytúráról néhány gondolat...

Kiírás szerint az elsõ 25 beérkezõ díjazása függõ érem (v.ö.: a teljesítménytúra nem verseny...), ezért reggel 8 elõtt már Hûvösvölgyben vagyok, nevezek 300 Ft-ot kérnek, kapok egy elsõ generációs itinert (tök mindegy, tudom, hogy a buszmegálló nem az, és hogy nem elõre, hanem visszafelé kell egy picit jönni...); nevezési lap 55-ös, rajtszám 101-es (hogy ezt hogy a pékbe csinálták... no mindegy...).
Az adminisztrációt egy fiatal srác csinálta igen tempósan -- ekkor még reménykedtem...

8:15 körül állt meg a busz az Alsó Jegenye-völgy bejáratánál, mivel sokan voltunk, meg bemelegítésképp a Rózsika-forrásig (legalábbis az én tudomásom szerint, a szervezõk ugyanis "Rózsi forrás"-ozzák...) -- ott még bõven ott értem az elõzõ busszal érkezett túratársakat, mélyen alámerülve az adminisztráció bugyraiban :-(

Innen az Újlaki-hegy érintésével Hûvösvölgyig erõs gyaloglós-belekocogós tempó, a parkolóban hagyott autónál gyors öltözés: pulóver és kabát be a csomagtartóba.
Ezzel együtt sikerült a Nagy-Hárs-hegyre nyitás elõtt fél órával (10:30) felérni --lehettünk vagy tízen-tizenketten... Némi várakozás, fotózás után elindultunk lefelé a sárgán, és igen, jött is szembe a két pontõr hölgy -- bélyegzés, pontkarton, aláírás, idõ... adminisztrálás ezerrel. A következõ pont Szépjuhászné (mi a fenének két pont ennyire közel egymáshoz???), két perc múlva...

Eseménytelen út után 11:39-kor csináltam egy fotót a S- Z+ elágazásában található tábláról (tudom, 12:00-kor nyitna elvileg a pont...) Ismét tanácstalanság, aztán jutt felfelé Makkosmária felõl két hölgy, akik váltig állították, hogy õket a P- jelzéshez küldték, és egy órája már ott voltak... Na persze... a bélyegzõpárna meg azalatt száradt ki :-) Üzenem nekik, hogy nem kellett volna szabadkozniuk, hiszen tény és való, bõven a pont nyitása elõtt értünk oda (az más kérdés, hogy a pontnyitások nagyon nincsenek normálisan kiszámolva...)
Az adminisztráció itt is sarkosan, pontosan, némi zökkenõkkel zajlott.
Az utolsó pont a S- S+ elágazása volt, innen "csak" a Huszonnégy ökrös hegyet kellett megcélozni -- már akinek sikerült a Felsõszállás utcánál (N47 28.109 E18 55.582) a helyes irányt (jobbra) eltalálni, mert jelzés az most sincs...

A célba annak nyitása után kb. 10 perccel beérve kiderült, hogy a 25 darab fémbõl készült érem elfogyott -- sajnos 600Ft-ba kerül darabja, és nem verseny, hanem az elsõ 25 beérkezõ kap. (Most akkor verseny, vagy sem?)
Maradt ugyanez mûanyagból (piros, fehér és zöld szinben, már bocsánat, de falusi búcsúban a céllövöldés szégyellné egy pálcásnak kirakni...), meg persze az oklevél.

Akkor most jöjjenek a jobbító szándékú javaslataim...:

Át kéne számolni a pontok nyitását, mert így 5-ös tempóval nem érdemes az elején indulni.

Ha már a pontok, a szépjuhásznéi totálisan fölösleges pontot ki lehetne rakni a Huszonnégyökrös hegyre, elkerülendõ ennek a szép szakasznak a véletlen kihagyását.

Át kéne gondolni a díjazást/a túra nevezési díjait. Lehetne a máshol bevált x.-edik teljesítésnél jelvény/érem, a többinél kitûzõ megoldásra áttérni -- lenne motiváció x alkalommal eljönni, és teljesíteni a túrát, avagy lehetne egyszerüen üzleti alapra helyezni, mint az külföldön már bevett szokás: díjazással 5 Euro, díjazás nélkül másfél -- jelen túrára alkalmazva éremmel x+600, érem nélkül x Ft.

A lényeg, hogy egy újabb túrát sikerült behúzni a Budapest-Kupából -- a három mûanyag "izével" majd eljátszogatnak a lányaim, legalább nekik is van valami hasznuk a túrából.