Túrabeszámolók


Aranyszarvas - Kincsem

napvirágTúra éve: 20092009.03.22 08:49:21
Kincsem25

Kilenc óra körül érkeztünk a Mûvelõdési Házhoz. A parkoló már dugig volt, a rajthelynél már csak egy-két ember lézengett. A nénik szaporán kiállították a "menetlevelet" és kilenc óra után tíz perccel már indulhattunk is. 801 lett a rajtszámom! Az útvonal leírása viszonylag pontos volt, a mellékelt térképen is elég jól lehetett tájékozódni. A turista jelek már sok helyen kopottak voltak, de a kihelyezett szalagok mindig "súgtak" ha elbizonytalanodtunk, hogy merre is kéne folytatni utunk. Ez a túra sok fiatalt - is - megmozgatott, osztályokkal, baráti közösségekkel találkoztunk folyamatosan. Mindig voltak valakik elõttünk és mögöttünk. A sík terep ellenére a táj változatos volt, az idõjárás pedig változékony.
Az ellenõrzõpontok közül a Lovasparkot emelném ki mint nevezetes helyet, ide pontban délbe érkeztünk. Amíg elfogyasztottuk a szendvicseinket a dombtetõn üldögélve, addig feltöltõdtünk energiával, így aztán sikerült is szintidõn belül teljesítenünk a távot.
A 2. ellenõrzõpont után csokit kaptunk beszámozva a tombolához, az 5. pontnál pedig naranccsal kedveskedtek nekünk a rendezõk. A célban diós kifli, szörp és egy szép oklevél várt minket, kitûzõvel.

Nagy köszönet mindazoknak akik idõt és energiát fordítottak a szervezésre és a lebonyolításra!