Túrabeszámolók


Márciusi emléktúra - Pilis

zomberTúra éve: 20092009.03.14 19:40:32
48(?)
Annyira jó volt ez a túra, hogy nem vagyok hajlandó negatív dolgokat írni róla. Hihetelen jó idõ volt egész nap (aki otthon maradt meg is érdemli), és óriási élmény egy napon átélni Dobogókõn a telet, néhol 10 centis szûz hóval (igen, a jelzésen...), utána pedig a vedregényes átkelõket a megáradt patakon, közben az ezerféle tavasz illattal.
Nagyon tetszett az útvonal, akkor is, ha sok ismerõs helyszín volt, de pl. Pomáz elõtt a dágvány melletti 'magaslati' kis ösvény mennyire zseniális (már, ha egy ösvény lehet zseniális)! A 48-at egy kicsit kétlem, mert egyrészt gyorsan elfogyott, másrészt meg annak ellenére, hogy idén gyakorlatilag nem mozogtam, és még beteg is voltam kissé, nagyon virgonc maradtam a végére, mondjuk lehet azért, mert nagyon jó kedvet csinált nekem a túra.
A pontõrök az átlagnál igencsak kedvesebbek, segítõkészebbek, és az esetek többségében az útvonalból jobban felkészültebbek is voltak. A szervezõk felé, ha lehet javaslat, szerintem jó lenne ellátni pl résztávokkal/szintekkel az itinert, esetleg egy skiccel az útvonalról, ami mutatja a nagyobb kanyarokat, és becsatlakozó útvonalakat (vagy legalább néhány 'balra', vagy 'jobbra' szavakat). De mindez nem számít, mert nem bonyolult helyeken mentünk, és a pontõröktõl tényleg mnden infót be lehetett szerezni.
Azért csendben megjegyezném, mert nem a szervezõkre vonatkozik, hogy megint megállapítottam, a Lajos-forrás környékén MINDEN jelzés kriminális.
A túra szuper volt, régen tetszett már ennyire egy túra, úgy sejtem máskor is fogok még itt elõfordulni, köszönöm a szervezõknek!