Túrabeszámolók


Túrázz a vonatért!, Túrázz a Cuha-völgyi vasútért!

DorcyTúra éve: 20092009.02.08 13:15:34
Döntöttem, megtöröm a csendet... :-)

február 7.-én a Zörög tetõi "automata" ellenõrzõ pontnál eldöntöttem, hogy megírom túrázó életem elsõ beszámolóját, nem is legfõképp a túra, sokkal inkább a szervezõk ösztönöztek erre.

hát akkor a tapasztalatok...

nem vagyok nagy öregnek nevezhetõ túrázó, tavaly április tájékán voltam elöször teljesítmény túrán, élveztem, fõleg amikor véget ért... :-)

Szombaton a 12 km-es távon indult kis csapatunk.
Imike, Sóginéni és Sógibácsi társaságában indultam el, persze már akkor tudva, hogy a 12 km, picit több lesz.Érzetre kb 20-nak tûnt a sok havas út miatt.
Nagyon szimpatikus volt a rendezõ társaság, már érkezéskor, nem az eddig tapasztalt mogorvaság, hanem igazi kedves, lelkes, jókedv fogadott, olyan amire az ember alapból számít egy olyan helyen ahova kedvel megy... (eddig nem ezt tapasztaltam)
az útvonal változásról korrekt infokat kaptunk, máskor még a normál útvonalról se lehet kérdezni. Klassz kiegészítõ itinert is kaptunk.

A túra röviden, szuperul jelölve(1 kivétellel), kedves szervezõkkel, jó fej túrázókkal, csodás környéken.

két apró próbléma volt csupán, a teljesség kedvéért ezt is leírom:
1.porva-cseszneken bubis vízet kaptunk, amit én mozgás közben (meg egyébként se) szeretek
2.az erdõbõl kiérve a cél elõtti utolsó szakaszon, az addig megszokott szuper jelölésrõl elfeljetkeztek (piros jelzés mindkét írányba ment), a betonúton semmi nem mutatta merre kell menni, nekem nem volt egyértelmû és jól elfáradva kicsit aggódtam, hogy vajon jó írányba indultunk e el, csak a bakonyszentlászlói keresztezõdéskor nyugodtam meg teljesen, hogy jó írányba megyünk

hát röviden ennyi

köszönet a szervezõknek mindenért (hogy végre láttam lelkesedést), nekem eddig ez volt a legklasszabb túrám.