Túrabeszámolók


Förster Kálmán emléktúra / Túra a határon át

efemmTúra éve: 20052005.09.13 22:47:05
Förster Kálmán 20km-es emléktúra

Kiváló túraidõ volt, napsütés, kétszáz-valahány résztvevõ a három résztávon, hála Múzsla leírásának, megtaláltuk a rajtot is, a sportpályát Somoskõújfalun.
Még eddig nem jártam a somokõi várban, Lenyûgözõ a mérete, még igy romjaiban is. Jó és bõvízû volt a Krúdy-forrás, érdekes a kõgörgeteg a vár-alatt, a bazaltömlés.
Kofola-fan lettem én is, a vár pénztárában a szlovák oldalon 140Ft-ért adtak egy félliterest. :)
Szokásos gyönyörû panoráma Salgóvárból, a Medves-fennsíkról.

A szolgáltatások tökéletesre sikerültek: Salgóbányán és a célban zsíroskenyér hagymával, szóda. A szlovák oldalon a tanösvény, Somoskõ várának megtekintése.

Az itiner tasakban, A4-es fényes papíron színes térképvázlat, az útvonal fõbb pontjai felsorolva, helyek a pecséteknek. A térképen még nem volt fenn a határsáv melletti zöld sáv, Salgóvár után a 20-es/30-as táv szétválásánál nem egyeztek a térképen és a valóságban felfestett jelzések, én keveseltem a részletezettségét, valamint az itinerrõl hiányoltam a résztáv és részszint adatokat.

Jó hangulatú túra volt, Vixykével és Berzsóval mentem, jóideig Vadmalacot és Tibetet követtük illetve Gethe topiktársat kerülgettük. A célban meglepve láttam, hogy Pavarotti sporttárs visszatért "közénk". :))

Este még lefutottam a 6.5km-es nyárbúcsúztató éjszakai futást BP-n (37:22 alatt, ráadásul elsõ futóversenyem volt), így szépre és emlékezetesre sikerült ez a szombatom.
:)
efemm.