Túrabeszámolók


Piros túrák / Magyar Vándor

iwanwilagaTúra éve: 20082008.11.11 22:55:44
Piros 50
rajtszám: 42
rajtidõ: 07:05
célidõ: 17:52
menetidõ: 10:47

GPS-napló, fájdalom-térkép és hasonló képek a túráról az alábbi linken (angolul)
Az ÉLetem Statisztika - BLOG.



Szép, laktató, kellemes, "2banán + sörös", jól szervezett, végén kicsit gerincfájós túra volt ez. Életem elsõ túrája 2005-ben ugyanitt volt. Akkor még egy sh*rpa utcai bokacipõben mentem.. Idén futócipõben, és a zoknit is behangoltam'.
Útitársaim fõként vassalmos, sétálósbácsi (akivel a Transszibériai vasútvonal viszontagságait, illetve a p*nasonic DMC-LZ3 fényképezõgép hibáit és egyéb témákat dolgoztuk fel menet közben, és Kriszti (nem tudom a nicked, de ez volt a 41-edik túrád ha jól emlékszem ?).

A túra elõtt 2óra 50 percet aludtunk, és egy egyetemi építész "vacsora" khm.. partyn jótékonyan begyûjtöttük egy hétre elegendõ alkohol-pontot. A kritikus szakasz (nálam van ilyen 50-nél is) talán a Tölgyikrek és Dömös közt volt, ahol az éhségtõl és fáradtságtól kezdett ki-ki menni a világítás, de a szemerkélõ esõ mintegy segítõ kézrátételként visszatessékelt a valóságba és nagy szippantásokkal kellõ(en finom) oxigént pumpálhattam ismét az agyamba. 2db hideg, száraz pogácsát ajándékozott nekem Álmos Úr eközben..(amik orgazmussal felérõ hatásukat tekintve a jól megszokott túra-lakomának bizonyultak). Majd a dömösi fogadóbizottságnál két testes parizeres hagymás csalamádés szendvics nagyjából plutóniumként épült a reaktoraimba.

45km megtétele után, magasabb termetembõl adódóan "gerinc-fáradással" kellett szembenéznem, ami annyit jelent hogy 15-20 percenként jólesett legörnyedni 1percre. Álmosék mindig lehagytak ekkor futásnak eredtem hogy felzárkózzak %)

Az utolsó kilométereken adrenalin pumpaként kihasználtam, hogy nem vittem fejlámpát, és elszakadtam a többiektõl, és egy következõ csapat utoléréséig farkasvakságom vizsgálata/élvezete mellett pörgõsebb tempóban igyekeztem detektálni a szalagok kontúrjait.
Jövõre nemtudom hogy 50, 65, vagy 80, de hogy ott leszek az 100 %)