Túrabeszámolók


I. Béla, Kaán Károly, Károly Róbert emléktúrák

zeezeeTúra éve: 20082008.11.09 10:07:33
I. Béla emléktúra - 30 (2008)

Megpróbáltam korán rajtolni, mert délután még volt programom. A kaszálógép parkoló automata azonban elõvételben nem adott jegyet, így ki kellett várni a 8:00-át, amikor is közölte kijelzõjén: „Tessék fizetni!”
Utána sorban állás, majd elindultam. Csak menet közben tûnt fel, hogy a túra soványabb lett, már csak 30km. Viszont így a P3 jelzés mindkét szakasza belekerült, aminek kifejezetten örültem – kedvenceim. Mandulázás után mentem lefelé a gerincen és bizony hideg volt. Fújt a szél, és mivel a Prédikálószékre elég rövid idõ alatt mentem fel ahhoz, hogy zuhanyzóból kilépett érzésem legyen, így fokozottan rosszul esett a hideg szél. Leslattyogtam a Kis Rigó vendéglõhöz. Mivel jól ismerem az utat, így a szalagozást nem is nagyon figyeltem, de amennyire láttam minden kérdéses helyen korrekten volt szalag.
A Sikárosnál az erdõirtásra azt írta az itiner, hogy egyenesen vágjunk át. Elõttem néhányan az elektromos kerítést tapizták, valaki be is ment, de az utána következõk már aggodalmasan fogdosták a vezetéket: van benne delej! Szerencsére a fórumon (budai-)H.G. beírta, hogy jobbról kerülhetõ a kerítés, így én inkább biztonsággal arra mentem. Nem tudom kinek volt az a „nadselû” gondolata, hogy egy elektromos kerítésen menjek át…
Aztán Királykútnál összefutottam a 20-as távon indulókkal, akik határozottan frissek voltak még, alig lehetett velük lépést tartani. Aztán Dobogókõre indult a második kis kedvenc utam. Az út elsõ 1,7km-e elég „jó anyag”! Utána a maradék már csak enyhén emelkedett a múzeumig. Begyûjtöttem a pecsétet, bár nem értettem, hogy miért nem a turistaházban van a pont. De ismerve a turistaház rapszodikus nyitva tartását, el tudom képzelni az okokat…
Aztán lebattyogtam a romokhoz, ahol remek teát ihattam, egy szelet kenyérrel. Nagyjából itt véget is ért számomra a túra, mert Dömösön végig menni a fõút járdáján nem éppen a szívem csücske tevékenység.
Begyûjtöttem a kitûzõt, aztán akciósan használtam a mellékhelyet.. Tulajdonképpen többet költöttem az étteremben, meg a parkolásra, mint a nevezési díj (amibe több csoki, tea, hideg étel is befért).
Jó túra volt, kár hogy egyszeri rendezés, jó lenne, ha jövõre is lenne! (Lehet ilyen burkoltan jelezni az igényt? ;-) )