Túrabeszámolók


I. Béla, Kaán Károly, Károly Róbert emléktúrák

antinaviTúra éve: 20082008.11.08 20:47:26
I.Béla 30

Eredetileg a 35-re készültünk és fõleg az érdekelt volna hogy melyik Szent-kút felé vitt volna az irány,mert én kettõt is találtam a térképen,de egyikkel sem tudtam 35km-re összehozni a távot.
A helyzet megoldotta a problémát.A táv és az útvonal is változott.
A budaörsi Electro World nyitásához hasonló sor várt minket úgy negyed9 körül,de elég gyors volt a nevezés,igaz 2x kellett sorba állni,de ezt az eladósorban lévõ krimó belsõ elrendezésére fogtuk.
Kissé nehezményeztük hogy dömösi polgártársaink a hétvégén is megvágják az odalátogatókat nem kevés parkolódíjjal ,de ezzel nem tudták csökkenteni ezen szép novemberi reggelre beállított adrenalin szintünket.
Tényleg minden összejött,igazán jó útviszonyok voltak a prédi felé, ugyan ilyenkor a levelek kissé megtréfálhatják az embert (félelmetes volt nézni a futókat,hogy minden lépésükkel kockáztatják testi épségüket,mivel valszeg Õk is csak a megatonnányi levelet látták de hogy alatta mi van az totál lutri.Nekem sikerült egy porcmûtéten átesnem emiatt pár éve).
Meglepõen gyorsan jutottunk fel a tetõre (vagy csak nyáron a meleg miatt tünt hosszabbnak az út),ahol a sósmandula (non jólesett) elfogyasztása után elkezdtük a gurulást lefelé.
A jelzések szépen elfogytak,de a szalagozás már-már túlzottan sûrû volt és egyeszrûen nem lehetett letévedni az útról,köszönet a rendezõknek érte.
Úgy terveztem a Kis Rigóban betolok egy forralt bort.
Hááát..mivel nem volt nyitva, maradt a csoki és a remény hogy Dkõn nem lesz zárva.
Szép volt az út,minden gombát megsimogattam és sitty-sutty a Lenkó-emlémûnél voltunk.

No,itt volt némi vita köztem és a Russa között de mint kiderült a kék jelzés újra megváltozott így a Sikárosi-rétet északról kerültük meg.Itt volt az egyetlen pont ami bizonytalanná tehette a túratársakat.
Onnan a Király-kút (nevéhez még mindig méltatlan állapotban van,ha valaki meg tudja szervezni én bevállalom hogy megyek takarítani,meg megtisztítani hogy müködjön mint pl.a nem messze lévõ Kárpát-forrás) nem volt távolság.
Aztán a forralt bor utáni vágy feltolt Dobogókõre,ahol beteljesült kettõnk találkozása.
A lejtmenet a vártnál kicsit hosszabb volt,de eltévedni nem volt lehetõség.
Az uccsó pontnál (elszoktunk a szalagozástól és többen áttolták magukat a létrán ..aztán vissza) kapott zs.kenyér és gyümölcstea nagyon jólesett,aztán már tényleg csak pár méter volt a cél,ahol elköltöttünk 100Ft-ot mellékhelyiségre (kiváncsi lennék hogy pl.kedden is pénzt kérnek-e érte,vagy csak ma volt "akció").Sokat lazitottunk,fotóztunk igy 4-re értünk csak be a célba,de nem is akartunk sokkal hamarabb.
Tökéletes idõ és jó szervezés. Mi kell más.
Köszönjük.