Túrabeszámolók


Tatabánya

Rush2006Túra éve: 20082008.10.20 13:57:27
Tatabánya 30

Kezdem azzal hogy a táv mint a célban kiderült 34 km körül van, de amíg általában lefelé kerekítünk addig nekem sosem gond, sõt kifejezetten öröm, mert ennyivel tovább tudok a természetben lenni. Senkit ne tántorítson ezáltal el a túra, mert gyönyörû az útvonalvezetés!

Reggel 7:00-kor indultam el. Most bevallom õszintén a kupára hajtottam, de hát egy amatõr nem edzõ futónak nem sok esélye van olyakkal szemben mint például az elõttem elinduló Fridman, vagy Csõre Ernõ. Vagy mégis?? Mindjárt kiderül.

Nem vittem semmit magammal, csak egy fél literes magnéziumitalt és két mûzliszeletet. Csákányospusztán rafter és Beugró Lány pontõrködtek. Mire az utóbbi észrevett, már csak messzirõl integettem egy nagyot :)
A Mária-szakadék gyönyörû rész, örülök hogy itt vitték a túrát, nem a fölötte menõ K+-en. Nemsokára már a K+-en kellett menni Körtvélyespuszta házacskái között.
Bevallom kicsit féltem ettõl a résztõl, mert amikor a Hadak Útja 88-at csináltam akkor nagyon gyengén volt festve (visszafele jöttünk ott), de most örömmel láttam hogy újak a jelek viszonylag, és a TB 30 táblák szuperül voltak kihelyezve. Ezt amúgy az egész túráról el tudom mondani hogy a táblák mindig jó helyen voltak.
Fridman már ellépett, viszont én ott lihegtem Ernõ nyakán.

Új-Osztásnál egy villámgyors pecsét, és futás tovább a Z-n. A Sárkánylyuk-völgy még most ébredezett, a reggeli köd éppen felszállóban volt. Emiatt rendesen le is hûlt a levegõ. Sajnos mivel a vérkeringésem rossz, a jobb kezem iszonyúan fázott, és már lassan úgy éreztem hogy teljesen LeFaGySz (ez itt a reklám helye), de végül túlvészeltem ezt a szituációt is. Szalagozott úton érek be Vérteskozmára, itt a Snégyzet jelzésre váltok. Ernõt utólérem, szerencsénk van, jön egy autó megkérdezi hogy a túrán vagyunk-e. Egy határozott "igen" után kiderül hogy õk még a pontõrök, csak kicsit hamar jöttünk :) A pecsét megvan, nyomás tovább.

Ernõ kilép, én maradok a saját ritmusomnál. Hosszúnak tûnõ út után érek Várgesztesre. Sokszor jártam erre, nagyon tetszik nekem ez a kis falucska. A vár, a helyi kíváncsi lakosok, a falu végén a tó. Ezek emlékek, és én ezekbõl élek :)
Végigrobogva a falun úgy látom hogy hamar érkeztem, pontõr még sehol. :) Sebaj, nyomás tovább.

Innen kezdõdtek a kicsit keményebb szintkülönbségek, elõször a Zsigmond-kõ mellett megyek el, majd a Mátyás-kutat is elhagyom. Hamarosan újabb kúthoz érek, ami ellenörzõpont is lenne, ha nem rohannék ennyire, mert a pontõrnek itt is hûlt helye még :-) Jól érzem magam, bár erõs tempót nyomok. Ernõt itt már csak a hosszabb egyenesekben vélem felfedezni egy rövid ideig.
Vitányvár mellett elhaladva azon gondolkoztam hogy fel kellett volna mennem a másik túra (Fel a Vitányvárba) kitûzõért, de most jól álltam idõvel, és Ernõ sem volt nagyon messze, sosem lehet tudni mi történhet még. Utólérem M.Attilát aki még a 20-ast csinálja, de megy még a 30-ra is :) Pechemre egy jó meredek emelkedõn érem utól ahol épp nem futok. Csodálkozott is Attila hogy miért gyalogolok.. Ne szépítsük, elkezdtem érezni a lábamat..
Ismét a Mária-szakadékhoz érek, tömegesen jönnek szembe a még most induló 20-asok. Itt meg sem álltam gyalogolni a kisebb emelkedõknél sem, a végén azt hiszik hogy eltévedtem, vagy elhagytam a papírom :) Így csak néhány értetlenkedõ kérdezte hogy én mit keresek itt.
Csákányospusztára érve szomorúan konstatálom hogy nem lesz már 3 óra alatt a túra, így innen kicsit visszább veszek, de mint kiderült kár volt, mert elszámoltam magam és ha még megtoltam volna erõsen becsúszhattam volna. De elkezdtek mûködni az ízületek is, így ez is gátolt a gyorsabb haladásban. No de hát kit érdekel amikor egy szuper idõt sikerült így is menni.

Összehoztam egy 3. helyet. Fridman 2:51-e elképesztõ. (azért leleplezett Szilvi hogy miket meg mennyit futsz mostanság naponta) :)
Csõre Ernõ is nagyon szépet ment, épphogy becsúszott 3 óra alá.
Nekem pedig itt a mai nap termése:

34 km (800 m szint) - 3 óra 04 perc - 11,08 km/h :-)

ui: Ja, így most mind a hárman 9 év pályacsúcsát döntöttük meg :-)