Túrabeszámolók


Rockenbauer Pál emlékúton Zalában 130/70/40

TozimaTúra éve: 20052005.08.09 17:32:24
Sziasztok!

Kíváncsi voltam, hogy errõl a túráról ír-e már valaki, de csalódva vettem észre, hogy sajna senki...
Én most voltam elõször teljesítménytúrázni és gondoltam megosztom másokkal is a tapasztalataimat, élményeimet. Kezdõként a 40 km-es nappali túrát vállaltuk be, amibõl több mint 45 km lett, mert sikerült egy jó nagy kitérõt tenni. A táj fantasztikus volt, a túrázókkal jókat lehetett beszélgetni és most érett a szeder is :)
Kanizsán csütörtökön egész nap, sõt még péntek reggel is szakadt az esõ, így elég zord körülményekre, nagy sárra és sok vízre számítottunk. De szerencsénk volt! Szombaton kellemes 25 fok körüli idõ és egészen jó terepviszonyok voltak, leszámítva a Hahót elõtti erdõt, ahol tényleg nagy volt a sár.
Jó érzés volt, hogy már péntek este a vonaton több hátizsákos-hálózsákos túrázót lehetett látni, jöttek az ország több részérõl. Én beszéltem pl. Komárom-Esztergom megyeiekkel és Csongrád megyeiekkel. Ilyenkor is látszik, hogy nem túl nagy ez az ország!
Sajnos a túristajelzések nem voltak sok helyen jól felfestve, így sikerült eltévednünk. De persze nem mi voltunk az egyetlenek! Egy másik ötös elágazásnál is kisebb tömeg verõdött össze, hogy közösen döntsük el, melyik is lehet majd a jó út. Volt olyan ellenõrzõpont is, ahol mindkét irányból érkeztek túrázók.
Összeségében elmondhatom, hogy bár volt mélypont a túra során, soha nem gondoltam a feladására. Néha itt fájt, ott fájt, meg sok szúnyog is volt, de be akartam magamnak bizonyítani, hogy meg tudom csinálni. Közel tíz órát pihenés nélkül végig gyalogolni. És sikerült! Szintidõn belül végig értünk!
Én nagyon becsültem azokat, akik a 130 km-es távot választották! Remélem õket már nem kapta el az a nagy esõ, amely Hahót környékén volt kora este.
Üdv: Tozima