Túrabeszámolók


Piliscsabai Negyvenesek L/XL/ Piliscsabai 20 / Iluska 6

vivi06Túra éve: 20082008.09.21 21:51:05
Gondoltam, ha már házhoz jön egy túra, igazán nem hagyhatom ki - lévén a lokálpatriotizmus igaz híve.
Csak remélni mertük, hogy az elõzõ napi szép idõ kitart a túrára, de hiába reménykedtünk. Viszont úgyis futni terveztem a 20-ast, márpedig ha esik az esõ, annál gyorsabban kell futni, úgyhogy 8.50essel indulással elrajtolva kocogni is kezdtük a kilométereket.
Egyik kedvenc futóutam felé indult a túra, Csévig csodálatos homokos (jó, most kicsit felázott) terepen vezet az út. Végig kitûnõ szalagozás segített, ráadásul Csév környékén viszonylag rendesen fel vannak festve a jelzések is.
Csévtõl Klastrompusztáig sártengeren kellett keresztülvágni, az erdõben a talaj képtelen volt elvezetni a napok óta gyûlõ vizet, itt végre mindenki hasznát vehette az északi gyalogló botjának. Némileg kísértésbe estem, hogy felteszem a pórázt a kutyára, és majd õ felhúz, de mivel Füge többnyire a pocsolyák kellõs közepén vágott keresztül, inkább letettem e tervrõl.
A pontõrök néhol családosan, de legalább párosával vártak minket, az esõ meg a hideg ellenére jókedvûek és segítõkészek voltak, egy kislány (8 körüli) még aggódott is, hogy nem fázom-e :)
Iluska-forrástól az esõház felé vezet a kedvenc meredekem, ahol egyébként sokkal rosszabb lejönni, így fölfele legalább mindenki kimelegedett egy picit, úgyis túlzottan beöltöztek a kedves túratársak.
Az utolsó ponttól pedig tényleg csak le kellett kocogni Klotildra, ahol a kedves szervezõk a Ligetben vártak ránk. Közben hallottam és láttam, hogy jópáran átneveztek túra közben a negyvenesrõl a húszasra, pedig ha elég lassúak lettek volna a hosszabb távon, a túra végére már sütött volna a nap is. Én örültem a 2.30as idõmnek, fõleg a korcsolyapályás nehezítés miatt, és csak gratulálni tudok a szervezõknek, a szalagozás segítségével szinte bele sem kellett pillantani az itinerbe.
Kiváló volt az ellátás, én imádom ezt az útvonalat, és ha nem esik az esõ, akkor gyönyörû az erdõ is, szóval nagyon jó kis túra volt.