Túrabeszámolók


Meteor

yoyoTúra éve: 20082008.09.14 20:55:57
Meteor 50

Igazából csajosra terveztem ezt a túrát ,küldtem is meghívót a cillagaimnak .

De Vncám nyaral,Judit lomtalanít ,Ursika költöztet, Andika meg szülõlátogatást tervez .Nyuszikát meg kímélem ;)

Tehát mi marad ? megyek egyedül .

Pedig de nem volt kedvem .igazából úgy is pakoltam,hogy egész nap oda leszek ,esõkabát ,széldzseki ,2db banán .2 ü víz,3 szendvics ,meg apróságok ..Akkora pakkom lett mint egy kezdõ túrázónak. Lupus meg is jegyezte mikor utól ért a piroson ,hogy mit cipelek :)

Szaszáék már rég elhúztal SC vel .Eszembe sem jutott velük menni . Lupusékkal szintén nem mentem .

Élvezem ám egyedül is ,nem volt gond ,ahol meredek volt ott jó tempóban megsétáltam,ahol meg lehetett ott futottam. Igazából a Sorrentó volt újdonság ,tök jó volt lefelé rombolni ,mindenhol kidõlt fák ,ami a Meteor szurdokban méginkább jellemzõ volt .olyan volt mint gyerkkorunkban a marokkó játék :) Szép üdezüld fenyvesek sziklás köves részek .

Élveztem bár a térdemet egyszer kétszer megint odavertem .Aztán kiértünk BKeszire ,mentünk a Mammut fenyõkhöz,onnan végig egy jó kis futható erdõség ,itt taliztam Csanyával kijött szurkolni lupusnak aztán ,velem is jött egy jó darabon .a hátizsákomat õ is megjegyezte ,felajánlotta ,hogy megõrzi ,de nem kelllett mert majd otthon megszabadulok tõle . Egyébként Nagyon jól" húzott "a bringával ,a kutyája valamelyik vaddisznó pocsolyában megfürdõtt, mert lógott rajta a csatak.ami aztán az én lábamszárán landolt :)

Elhagytuk a csanyafõdet ,és átléptünk a Fekete -hegyekbe .

A Nagy-Kopasz kilátóig szigorúan gyalogoltam .. fáztam, ezért felvettem a széldzsekit ..na mégis jó ,hogy beraktam .

Lefelé futottam végig a zöldön .ejj de sokat futok erre hétköznap , Gomba nem volt sehol !közben Gabinak haza szóltam jöjjön ki a kapuba az övtáskámmal .Cucc csere +hideg víz,mentem tovább ,fel a Zsíros -hegyre ,ide is gyalog tempósan .Bolyhika erõt öntött belém igy a hegy tetõtõl végig a kéken a célig futottam .

Egyedül a Remete -hegyen volt mászás lefele ,amin inkább feljönnék ,,na majd Januárban Elekkel ;)

Máriaremetétõl végig aszfalton lehetett menni ,így hamar lezavartam ezt az egyébként unalmas részt .6 :51 lett aminek azért örülök,mert nem erre készültem .

Jó kis túra volt ,bár szolgáltatás nem volt csak egy üditõ,de ez engem nem zavart ,még így is túlpakoltam magam .

A tûzzománc jelvény szép ,a pontõrök kedvesek ,az útvonal nem túl nehéz ,bár van néhány nagyobbacska hegy ,de cserébe remek kilátások vannak,tehát ajánlom mindenkinek .De fõképp a csajoknak jövõre :)