Túrabeszámolók


Hősök Túrája

Rush2006Túra éve: 20082008.09.14 09:13:22
Hõsök Túrája 100

Tavaly voltam rajta, ezt a túrát egy szóval lehet jellemezni: brutál.
Az útvonal több mint 50%-a aszfalt, ebbõl egy 21 km-es szakasz oda-vissza.

A lejutásom a rajtba (Óbudavár) is kalandos volt. Péntek este 12 óra munka után az utolsó pillanatban döntöttem el hogy mégis indulok. 0:06-ra voltam Nagyvázsonyba, majd nekiláttam a 6 km-es aszfaltnak gyalog az éjszakában. Szerencsére kb. 2 km után fölvett egy furgon és egyenesen a szálláshelyre repített. Így is olyan 1:30-kor tértem nyugovóra.

Szombat reggel 8:00-kor elég volt kelnem, mivel 10-kor volt csak "tömegrajt". Na most idén 7-en indultunk neki a 100-asnak :-) Persze ezen nincs mit nagyon csodálkozni, mert tényleg eszméletlen durva útvonalvezetés van, viszont a szervezés elsõosztályú.

KuJoMi-val és Bálint-tal mentem végig a túrán. Az az érdekes hogy egy komolyabb holtpontom sem volt, jól osztottam be a kaját-italt. Pedig itt aztán lehet kómázni rendesen :) Aki nem volt rajta nem érzi át. Ajánlom mindenkinek ezt a túrát de tényleg. A szervezõ egymaga intézett mindent, kocsival jött-ment utánunk, és finomabbnál-finomabb kajákat ehettünk. Külön kiemelném a Somlói Bornapokat Somlóvásárhelyen ahol ki más léphetett volna fel mint Somló Tamás:)
Visszafele kedves kis barnanépek boldogítottak minket egy darabig. Ezek csak mind apró részletek. A lényeg hogy 19 óra 10 perc alatt lenyomtuk a túrát. Az itiner legjobb mondata 56 km után: "'Sajnos közel 40 km-es betonutas rész vár rád..".
És ebbõl 21 azon amit már egyszer megtettél, csak vissza :) És ez csak egy mondat.

7-bõl 5-en teljesítették ezt a kihívást, felsorolom õket, hiszen úgy érzem hogy akik ezt megcsinálták annak kötélbõl vannak az idegei :))

Fridrich Laci (eszméletlen idõt futott...)
..... Dávid (katonaruhában mente több mint a féltávot, nagyon szépen ment, még nem láttam õt túrán)
Kulcsár Józsi
Õrsi Bálint
És hát jómagam na. Nevem a profilomban :-)

Hogy jövõre harmadszorra? Egyszerû a válasz továbbra is: Soha se mondd hogy soha.