Túrabeszámolók


Lábatlan

antinaviTúra éve: 20082008.09.01 17:40:43
Lábatlan 35. 2008.08.31. 8-15.50.

Hazai pálya lévén elõre be volt tervezve ez a túra,idõjárástól függetlenül.A Bükk 900 kacskaringói után beszerzett GPS tesztelésére is itt akartam sort keríteni. Kényelmes ember révén csak 8-kor indultunk,az idõ fantasztikusan jó volt.Reggel még kicsit csípett a hûvös de aztán gyorsan melegedett az idõ. 9.25 kor pecsételtünk Vértestolnán,gondoltam majd a szedresek mellett haladva lazíthatunk kicsit.Vértestolna után az elsõ létrázás után egy eléggé ágas cserjés rész következett pár száz méter hosszban,és elõzõ szakasz nem lévén az elõttünk haladó kerékpáros család mintegy Safety Car-ként mûködött és összejöttünk páran mögöttük.Nem biztos hogy a legjobb helyet választották bicózni,na meg ha tudták volna hogy a kerítést kívülrõl követve kényelmesen tekerhettek volna.....Miután átlétráztunk egy gyönyörû réten át vezetett az út a következõ létráig,de itt inkább a kerítéskövetést választottuk.Aztán nemsokára elértük a 2.pontot,ami közel a táv felénél volt.Itt sem idõztünk sokat,egybõl a Gerecse-tetõ felé vettük az irányt.A tetõre felvezetõ út eléggé izzasztó és kalóriafaló,de miután múlt héten tettünk egy Dömös-Vadálló kövek-Prédikáló-Dobogókõ-Rám-Dömös sétát,a Vadálló kövekhez vezetõ úthoz képest ez csak kisebb bucka volt és szusszanás nélkül felsiklottunk rajta.Azért mikor felértünk jólesett a kerítés mentén síkban menni a 3.ell.pontig.
Természetesen nem maradt el a toronyba mászás,ragyogó volt az idõ és hihetetlen közelségben látszódott a Bazilika.
Miután lelétráztunk kissé unalmas betonút jött,aminek a végén a GPS is elkelt hogy megtaláljuk a helyes irányt,itt volt az egyetlen pont ahol figyelmetlen túrázó kissé letérhet az útról.
A pusztamaróti 3.ell.pontig egy nagyon kellemes lejtésû szép erdei út vezetett,végig árnyékban,az erdõben.
Az erdõbõl kiérve kicsi a világ,szembejött velünk a kerékpáros csapat akikkel a bozótosban találkoztunk.Hát,ha erre akartak visszamenni Tolnára akkor tele lehettek önbizalommal az biztos.
Pusztamaróton egy gyors fotózás és rövid pihi után nekiálltunk az uccsó 10km-nek.
Sokáig felfelé mentünk,már szinte többet mint reméltük,aztán hirtelen elkezdõdött a lejtõ.Még átmentünk pár kapunak nevezett mütárgyon, majd egy hihetetlen hosszú kerités mellett haladva az út hatalmas szemü málnások mellett vezetett le Lábatlanra. A város melletti tetõrõl szép kilátás nyilt a Dunára, a közelben arató traktorost irigyeltem a munkakörnyezete miatt,aztán mikor leértünk ott várt a behütött sör a cél felé vezetõ úton lévõ kisboltban.A célnál vártunk kicsit mert többen érkeztünk be egyszerre és nehezebben ment az adminisztráció,de a vonatot emiatt senki sem késte le úgy gondolom.
Összességében minden szuper volt,az idõt is beleértve és a GPS tesztelés is jól bevált.Jövõre viszek dobozt a málnának.