Túrabeszámolók


Gyermekvasút nyomában

ParadTúra éve: 20082008.08.21 23:16:24
Gyermekvasút nyomában - éjszakai

5 napon belül ez már a második éjszaki túrám, de ez is tetszett. A rajthoz jóval az indítási idõ elõtt érkeztünk, és bár reménykedtem benne, de sajnos nem lehetett hamarabb elindulni. Várakozás közben több ismerõssel is összefutottunk, és így gyorsan telt az idõ. A rajtoltatás most jóval gördülékenyebben ment, mint tavasszal a nappalin, nem kellett olyan sokat sorba állni.

A túra maga, ahogy a kiírásban is szerepelt a nappali túra inverze volt. Még a nappaliból emlékeztem az útvonalra, így csak a vége felé sikerült egy helyen elkeveredni majdnem, de szerencsére mások kisegítettek.
Az egész távra jellemzõ volt, hogy mindig volt valaki körülöttünk, így annyira nem állt fenn az eltévedés veszélye sem. Ezt kicsit hátránynak is éreztem, mert nem tudtuk kiélvezni az éjszakai erdõ hangulatát, de tudtuk hogy erre számítsunk, így nem ért nagy meglepetésként. Elsõ éjszakai túrának, és annak aki nem ismeri a Budai-hg.-et nem igen javaslom, de különösebb gond nem volt a túra során. Azt igaz, hogy a nevezési díjat kicsit magasnak találom, fõleg, hogy csak a végén adtak virslit, a nappalin pedig volt frissítõpont a túra során is. Ha a végén ment volna a kisvasút - és nem csak egy alkalommal 4-kor - és azzal vissza lehetett volna menni hûvösvölgybe, arra még biztos beneveztem volna, de így inkább eljöttünk az éjszaki busszal, mert nem volt kedvünk a célba érés után még 2 órát várni a vonatra. Azt még pozitívumként emelném ki, hogy a kérdéseimre mindenhol készséggel válaszoltak a pontõrök.