Túrabeszámolók


Corvin János Emléktúra

kockaTúra éve: 20082008.07.13 10:09:48
Corvin János Emléktúra 2.0, 50 Km

Csapat: Tibi, rosszmagam. (Radikális túrázók)
Extra kihívások, hogy nehezítsük: Tibi élete elsõ túráján (szép kezdés). Én meg autóbaleset után térek vissza lassan a szokott dolgaimhoz. Ja és betöretlen cipõ, csütörtökön vettem.
Eltérések a régi útvonaltól:
- A geodéziao pont elött amikor elkanyarodnánk, na akkor helyette egyenesen. Persze hogy elvétettem :)
- Utánna kicsit nehéz megtalálni a helyes útat. Kicsit át kell vágni ipari dzsindzsáson.
- Csõvári várban csak kód várja a tisztelt nagyérdemût, meg a rohadt meleg persze, elötte viszont frissítõpont ásványvizzel és sárgabarackkal és valami csokis izével.
- És Csõvár után, a faluban is frissítõpont, jégkrémmel, ásványvizzel. Fogadd el az ásványvizet, szükséged lesz rá! Van hozzá közel kék kút is.
- Csõvárról kifelé alaposan megizzad az ember a kaptatón.
- Püspökhatvanban nincs víz. Nem mûködik a falu egyetlen kék kútja ilyen melegben. Ekkorra már úgy 8-10 kilómétert jöttünk Csõvártól, és igazán jól esne egy zuhany.
- Püspökhatvan után az egész völgy egy hatalmas parlagfû ültetvény. Mellesleg ez az a növény, ami miatt egész gyerekkoromban fuldokoltam. Most szerencsére nem jött elõ. Ez a legnehezebb része a túrának.
- Ellenõrzõ pont 3 kilóméterrel a Rózsa-forrás elött.
- A Rózsa forrás sokkal nagyobb eufória volt mint az elõzõ túrákon. Igaz a régin itt már 50 kilóméternél jártunk, viszont akkor csak 3-4 kilóméter volt mögöttünk Acsától, ami híres kékkútas strandjáról :) A Rózsa forrás hozta a szokott formáját, karnyi vastag hideg és tiszta vizsugár.
- Innen már csak 10 kilóméter a cél, a megszokottt Corvin-80 útvonalon, A táv egy részén erdõs hûvös, bár helyenként kaptatós, másik részén búzatáblás nagyon forró, végül pedig aszfaltos.

Ami változatlan:
- A talpam nem szereti az aszfaltot.
- Nagyon sok szolgáltatás, jégkrém, gyümölcs, ilyesmi...
- Továbbra is lelkes szervezõk.