Túrabeszámolók


Tihanyi Gejzírit 33/20

nofreenickTúra éve: 20082008.04.29 12:24:45
Rég nem látott barátommal igencsak kijárt már nekünk egy átdumált/átpálinkázott éjszaka, így aztán az „Elég a húsz...” formában elmormogott javaslatomat egyhangúlag és hang nélkül elfogadtuk szombat reggel.
(Némi) reggelit és sok kávét követõen, pániküzemmódban a rajt utolsó perceit is sikerült elcsípnünk. Az idõ gyönyörû volt, a barátság töretlen, így szép reményekkel és csak kissé csoszogva vágtunk neki az útnak.
A jól kijelölt útvonal (és az elõttünk haladó több száz ember) követése nem okozott gondot, még a révnél elkortyolt sör után sem: a taposási kár esetünkben mint taposási haszon jelentkezett.
Az útvonal hullámvasút-jellege, melyet az itineren indikált 700 m-es szintkülönbség is jelzett, kedvünkre való volt, nekilendülés-pihenés-nekilendülés taktikával igazodtunk hozzá. A nekilendüléstõl az egynyomos serpaösvényeken persze eltekintettünk, az ilyen helyeken „beálltunk a sorba”.
A kilátás annyi helyrõl és annyiféleképp volt egyöntetûen gyönyörû, hogy számtalanszor álltunk meg nézelõdni és áldani a szerencsénket, hogy sem egyéb kötelezettségeink, sem reggeli állapotunk (ülepetünk) nem tántorítottak el a részvételtõl. Nem véletlen az az Európa Diploma...
Erõnlétünk és iramunk folyamatosan javult, így a Kutatóháznál nem okozott különösebb meglepetést, hogy már inkább a középmezõnyben vagyunk. Rövid zsíroskenyerezés/kutyázás után téptünk is tovább.
További hullámvasutazás és szédítõ panorámák után Aszófõre visszaérve kicsit meglepõdtünk a célban összegyûlt tömegen, de a hosszú sor gyorsan és kedélyes hangulatban apadt. A személyes gratulációt és kézfogást külön köszönöm a szervezõknek, többet ér és emberibb, mint bármilyen kitûzõ/emléklap (és ilyen létszámnál fizikailag is megterhelõ lehet...).
A túra fõ elõnye, hogy aki okosan gazdálkodik az erejével, annak sok minden beleférhet a szintidejébe: mûvelõdhet (oktatótáblák, Barátlakások, Apátság), sörözhet (rév), kilátásban gyönyörködhet (félsziget-szerte), vonatozhat (sokkal jobb, mint buszra szállni a túra végén, meg hát a sört is van hova letenni, már aki leteszi... : ).
Köszönjük a szervezõknek és a többi túrázónak is, folyt. köv. jövõre!